YEREL

Yunak'ta Yaya Önceliğine Dikkat Çekildi

İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık kampanyası Yunak ilçesinde de başlatıldı.

Yunak'ta Yaya Önceliğine Dikkat Çekildi

İçişleri Bakanlığımızca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 29 Eylül Perşembe günü, ülke genelinde eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla kampanya gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda         “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edildi.  Bu kapsamda “29 Eylül Perşembe günüYunak ilçesi Atatürk İlkokulu önündeki yaya geçidinde geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekti. Farkındalık etkinliğine İlçe Kaymakamı  Murat Karahan, İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren, Kamu Kurum Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul önündeki yaya geçidi sembolik olarak kırmızı renge boyandı. ”Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla başlatılan kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030’a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor. Bu kampanyada trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030’a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor. Bu kapsamda “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” sloganıyla önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla devam edilecek. Etkinlik boyunca Yunak Kaymakamı Murat Karahan, önceliğin yayalarda olduğunu vurgulayarak okul geçitlerinde sürücülerin dikkatlerini üst düzeye çıkarmak amacıyla uyarıda bulundu.

AdminAdmin