YEREL

Yunak'ta Sarıkamış Şehitleri Anısına Yürüyüş

Yunak'ta Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılında, şehitler anısına yürüyüş düzenlendi.

Yunak'ta Sarıkamış Şehitleri Anısına Yürüyüş

Hükümet Konağı Meydanı'nda bir araya gelen katılımcılar, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nı hatırlamak ve şehitleri anmak amacıyla yürüdü.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından "Bir Ölür Bin Diriliriz" temasıyla düzenlenen yürüyüşe çok sayıda vatandaş ve öğrenci ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

Meydandan İlçe Jandarma Komutanlığı önüne kadar yürüyen öğrenciler, yürüyüşte, 100 metre uzunluktaki Türk bayrağını taşıdılar. İş yerlerinden Türk bayrakları sallayarak korteji selamlayan vatandaşlar, yürüyüşe katılanları cep telefonlarıyla görüntüledi.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sona eren yürüyüş sonunda hep birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Program, şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

Yürüyüşe, Yunak Kaymakamı Murat Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin