EĞİTİM

Yunak'ta Projeler Gözden Geçirildi

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Konya Valiliğinin himayelerinde ve Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Bizim Okulumuz (Okul Merkezli Gelişim Projesi), Başarmaya Hazırım, Önceliğimiz Matematik, Yeni Nesil Liderlik Akademisi ve diğer projeler, DYK, deprem bölgesinden gelen öğrencilerin sınava hazırlık süreçleri, TEKNOFEST başvuruları ve TÜBİTAK projeleri kapsamında, okul müdürleri, şube müdürleri ve özel büro çalışanları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Yunak'ta Projeler Gözden Geçirildi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, projelerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İlimiz genelinde Konya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz İzleme ve Değerlendirme Uygulamalarının sonuçları mutlaka incelenmeli ve kazanımlar noktasında değerlendirmeler gerçekleştirilmeli. DYK kurslarımızın devamlılığını takip edelim ve gereken denetimleri yapalım. Yaşadığımız deprem felaketinden sonra ilçemize gelen depremzede çocuklarımızın yaşadıkları psikolojik durum göz önüne alınarak gereken desteği verelim.  Gerekirse 8 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz için gönüllü rehberlik yapacak öğretmen görevlendirmesi yapalım.  Bizim Okulumuz, Önceliğimiz Matematik, Başarmaya Hazırım Kitap Okuma, Yeni Nesil Liderlik Akademisi, Küçük Hayallerden Büyük Fikirlere proje yarışması, Çocukluk Mesleği Projelerimiz devam ediyor. Akıl ve Zeka Oyunları yarışması 10 ayrı kategoride düzenlendi. İl finalimiz 2 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK Projeleri başvuruları için bu hafta son. Proje başvurularının takibini mutlaka yapalım.”

Toplantıda ayrıca özellikle liselerde oluşan devamsızlık ve alınacak önlemler masaya yatırılarak rehberlik ve ev ziyaretlerinin önemine dikkat çekildi. Halk Eğitimi Merkezi kurslarının çoğaltılması ve çeşitlendirilmesi, Öğretmenevinin işlevselliğinin artırılması, taşıma araçlarının ve taşıma yemeklerinin denetimi, kütüphanelerin durumu, ara tatil ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  kutlamaları da görüşülen konular arasında yer aldı.

Katılımcı okul müdürlerinin projelerin yürütülmesi noktasındaki görüşlerini ifade etmelerinin ardından toplantı sona erdi.

AdminAdmin