YEREL

Yunak'ta Özel Çocuklar Hoş Vakit Geçirdi

Yunak'ta 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yunak'ta Özel Çocuklar Hoş Vakit Geçirdi

Yunak'ta, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle, ilçede bulunan iki rehabilitasyon merkezinde çocuklar ve aileleriyle birer organizasyon düzenlendi. 
Yunak Kaymakamı Murat Karahan ve beraberindeki heyet, 7 down sendromlu çocuk ve aileleri ile biraraya geldi. Rehabilitasyon merkezlerindeki organizasyonlarda çocuklar ile ziyaretçi gurubu arasında renkli diyaloglar yaşandı. Down sendromlu çocuklarla birlikte pasta kesildi ve çeşitli hediyeler verildi.
Amaçlarının toplumdaki algıyı değiştirmek ve farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Yunak Kaymakamı Murat Karahan, “Bugün farkındalık oluşturmak amacıyla rehabilitasyon merkezleri ve okullarımızdaki down sendromlu bireyler ile bir araya geldik. Amacımız toplumdaki algıyı değiştirmek, farkındalığı artırmak. Aileleriyle de bir araya gelerek yanlarında olduğumuzu görmelerini istedik. Bu çocuklarımız için yapılacak her türlü yardım ve desteğin içinde olacağız ” dedi. 
Etkinliklere Kaymakam Karahan'ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren, SYDV Müdürü Özkan Kılınç, Karakol Komutanı Hacı Mustafa Bayramoğlu, Şube Müdürleri Abdullah Tunçez ve Kerim Atik, kurum yöneticileri, öğretmenler ve aileler katıldı.

AdminAdmin