YEREL

Yunak'ta Makamlar Çocuklara Devredildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Yunak'ta makam koltukları çocuklara devredildi.

Yunak'ta Makamlar  Çocuklara Devredildi

lk devir teslim töreni Kaymakamlık Makamında gerçekleştirildi. Yunak Kaymakamı Murat Karahan, kaymakamlık makamını Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Selman Akyalçın'a devretti. Yeni Kaymakam Selman Akyalçın, koltuğa oturduktan sonra Belediye Başkanı Ali Konak'a telefonla bağlanarak isteklerini sıraladı. Daha sonra kurumlardan SYDV, Mal Müdürlüğü, Milli Emlak, Nüfus Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma ve Müftülüğü ziyaret eden temsili Kaymakam Akyalçın, kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı ve bazı isteklerde bulundu. Yunak Kaymakamı Murat Karahan ile birlikte Öğretmenevinde öğle yemeği yiyen Temsili Kaymakam Selman Akyalçın ve arkadaşları Kaymakam Karahan tarafından hediye verilerek uğurlandı.
Yunak Belediye Başkanlığı Makamına ise Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Burak Kuşçu oturdu. Burak Kuşçu ve ekibi, belediye çalışanlarından yapılan hizmetler hakkında bilgi aldıktan sonra, köpek barınağı ve spor alanlarının yapımı ve çoğaltılması gibi bazı isteklerde bulundular. Başkan Ali Konak, yeni belediye başkanının isteklerini yerine getireceklerini belirterek, öğrencileri hediyelerle uğurladı. Ziyarete öğrencilerle birlikte Şube Müdürü Kerim Atik de katıldı. 
Cumhuyiyet Savcılığı makamı ise Fatih Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi İlayda Yılmaz'a devredildi. Cübbe giyip makama oturan temsili savcı İlayda Yılmaz, kurum hakkında bilgi aldı ve merak ettiği sorulara cevap buldu. Savcılık ziyaretine öğrencilerin yani sıra Şube Müdürü Abdullah Tunçez de katıldı.
Meclisimizin Açılışının 103. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut İşcan, koltuğunu İnönü Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Nur Ay Satılmış'a devretti. 
Devir teslim törenine Şube Müdürlerimiz Abdullah Tunçez ve Kerim Atik, Okul Müdürü Buse Aydın ve diyer 5. sınıf öğrencileri katıldı. Yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Nur Ay Satılmış, okullara spor alanları yapılması, yeşil alanların çoğaltılması ve gezi yapılması gibi bazı istekleri dile getirerek ilçede başarıyı artırmak için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.
Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut İşcan da günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı ve öğrencilere başarılar diledi.

AdminAdmin