GÜNCEL

Yunak’ta Fidanlar Şehitlerin Adıyla Toprakla Buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet Nefes” konulu ağaçlandırma projesi, Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksek Okulu Sahasında fidanlar toprakla buluştu.

 Yunak’ta  Fidanlar Şehitlerin Adıyla Toprakla Buluştu

Cumhuriyetin 100. yılına özel, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin pek çok noktasında Cumhuriyet Ormanları  oluşturuldu. Türkiye genelinde 2023 noktada gerçekleştirilen etkinliğin bir ayağına da Yunaklı şehitlerin adına 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Resim önizlemesi

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak  etkinlikte yaptığı konuşmada ; “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan ağaç dikme törenindeyiz. Bu tür etkinliklerin en önemli amaçlarından biriside  sağlıklı bir toplumun sağlıklı bir çevre oluşturmaktan geçtiği idrakiyle başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde ağaç ve orman sevgisinin gelişmesine, bu yönde bir toplumsal bilinç oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Bizler , yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz düsturunu esas alan bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu sebeple  İlçemizdeki  şehitlerimizin adına fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Onların hatıralarını yaşatmak istedik. Her fidanın yanına şehitlerimizin isimleri ve rütbelerinin yazılı olduğu tabela diktik. Şehit yakınlarımız, öğrencilerimiz, gazilerimiz, sivil toplum kuruşlarımızla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin isimleri burada her daim yaşatılacak." diye konuştu.

Resim önizlemesi

 Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan ise yapmış olduğu konuşmada  Gaziler ve şehit yakınlarına programa katıldıkları için teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti ‘’ülkemizde daha çok ağaçlık alan oluşması için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağaçlandırmaya çok büyük önem verilmekte olduğunu ifade ederek, “Son iki yılda “Milli Ağaçlandırma Günü” adı altında 11 Kasım’da tüm ülkemizde burada da olduğu gibi ağaçlandırma çalışması yürütülmekte. Hepimizin ağaçlara sahip çıkması gerekiyor. Yaşadığımız çevreye sahip çıkmak doğaya olan bir borcumuz.” dedi.

Resim önizlemesi

Yeşil alanlar oluşturmak bizim için önemli bir husus. Bu sayede toplumla ve çevreyle barışık bir ortam oluşturmuş oluyoruz ve hemşehrilerimizin huzurlu ortamlarda yaşaması ve vakit geçirmesi bizleri mutlu ediyor. Şehrimiz kültür yolu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çevreyi koruma konusundaki duyarlılığımızla da yeşillendirme faaliyetlerinin önünü fazlasıyla açtık. Bundan sonra da Akşehir’imizin bu muazzam doğasını korumak ve geliştirmek adına faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Fidan dikimine;  Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan , Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , Yunak MYO Müdürü Kadir Öztaş , Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan , daire ve kurum amirleri , gaziler askerler, şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

AdminAdmin