EĞİTİM

Yunak'ta Dönem Sonu Faaliyet Haftası Dolu Dolu Geçti

19 Ocak 2024 Cuma günü sona erecek olan 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez dönem sonu faaliyet haftası etkinlikleri düzenleniyor.

Yunak'ta Dönem Sonu Faaliyet Haftası Dolu Dolu Geçti

Yarıyıl tatilinin hemen öncesindeki haftada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatları ile yapılan etkinliklerde, öğrencilerin sanatsal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetlere teşvik edilmesi ile keyifli ve öğretici bir hafta geçirmesi adına tüm ülke genelinde olduğu gibi, Yunak İlçesi okullarında da etkinlikler devam ediyor.

Yeni uygulamanın öğrencilerce benimsemediğini belirten Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından okullarımıza gönderilen faaliyetler çerçevesinde, öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmesi, yeteneklerini ifade edip sergilemesi, takım çalışması ve sorumluluk bilincini geliştirmesi yanında okulun sadece akademik gelişim için değil aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişim içinde çok önemli olduğunu kavramaları amaçlanmıştır.

Bu bağlamda ilçemizde düzenlenen "Dönem Sonu Etkinlikleri" tüm okullarımızda devam etmekte olup, öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi görmüştür" dedi.

Karne öncesi 15-18 Ocak tarihleri arasında 4 gün süren "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" nda okullarda çeşitli gezi, gözlem, kermes, ziyaretler, yarışmalar, hediyeleşmeler, oyunlar, hitabet yetenekleri, gurup tartışmaları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirildi.

AdminAdmin