EĞİTİM

Yunak'ta Aile Okulu Projesi Eğitimleri

Aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi Yunak'ta da tüm hızıyla devam ediliyor.

Yunak'ta Aile Okulu Projesi Eğitimleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla tanıtımı yapılan ve ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklendiği Aile Okulu Projesi'nde 10 ana başlıkta 44 saatlik bir program uygulanıyor. Sosyal beceri, aile içi iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle aileler destekleniyor.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Işcan, aile yapısının muhtemel risklere karşı daha korunaklı hale getirilmesinin amaçlandığı proje çerçevesinde bugüne kadar 300'e yakın aileye ulaşıldığını belirtti.

İşcan, "12 Ağustos 2022 tarihinden bu yana Yunak'ta Aile Okulu Projesi'nde yaklaşık 44 saatlik bir eğitimle aile değerleri, kültürel değerlerimiz, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığını önlemeyle ilgili yaklaşımlar gibi 10 farklı alanda ailelerimizi desteklemek ve ailelerimizi destekleyerek çok daha müreffeh bir toplum olma yolunda emin adımlarla ilerlemeyle ilgili çok önemli bir hizmeti halk eğitimi merkezimiz üzerinden başlatmış bulunuyoruz. Amacımız tüm ailelere ulaşmak. Bunun için gayret ediyor, bunun için çaba sarfediyoruz. Merkez dahil tüm mahalle okullarımızın veli ve ailelerine bu eğitimi vereceğiz insallah” dedi.

AdminAdmin