EĞİTİM

Yunak'ta 'Aile Okulu' Eğitimleri Devam Ediyor

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Halk Eğitim Merkezinde devam eden "Aile Okulu Projesi" eğitimine katılan velileri ziyaret ederek proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Yunak'ta 'Aile Okulu' Eğitimleri Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen Aile Okulu Projesi çerçevesinde planlanan veli eğitimleri devam ediyor. Formatör öğretmenler tarafından öğretmenlere yönelik eğitimler verilirken, eğitici sertifikası alan öğretmenler ise kendi okullarında velilere yönelik eğitim programları düzenliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Okulu Projesi; gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmayı amaçlıyor. Projeyle ailelere “sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite” olmak üzere 8 başlıkta 44 saat eğitim veriliyor. Ayrıca proje başlıklarına “çevre ve iklim değişikliği, ilk yardım ve trafik öğreniyorum” olmak üzere üç konunun daha eklendi. Proje kapsamında ilk önce her okuldan belirlenen öğretmenlere eğitici eğitimi verilirken bu öğretmenler de aldıkları eğitimler çerçevesinde velilere eğitim veriyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Aile Okulu Projesinin tüm velilerimize verilmesi konusunda plânlamamızı yaptık ve hayata geçirdik. Şu ana kadar, bakanlığımızın ilçemiz için belirlediği sayıya ulaşmak üzereyiz. An itibariyle ulaşılan ve eğitim alan veli sayısı % 84, 89. İnşallah yıl sonuna kadar açtığımız kurslarla bu sayı yüzde yüz olacak. Ailelerimiz bu eğitimden faydalanma konusunda oldukça istekli. Öğretmenlerimiz de hassasiyetle konunun üzerinde duruyorlar. Eğitimcilerimizi ve ailelerimizi kutluyorum" dedi.

AdminAdmin