YEREL

Yunak’ta 30 Ağustos Zaferinin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Konya’nın Yunak ilçesinde Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 100. Yıl dönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

 Yunak’ta  30 Ağustos Zaferinin  100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Konya'nın Yunak ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100. yıl dönümü, Yunak ilçesinde düzenlenen resmi törenle kutlandı. Hükümet Meydanındaki törende Atatürk Anıtına Yunak Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığının çelenk Bırakması ardından .Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden program , Yunak İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla sona erdi.

Makamında tebrikleri kabul eden Kaymakam Murat Karahan ve beraberindeki heyet ile birlikte şehit mezarlıkları ziyaret edilerek ilçe müftüsünün Kur'an Tilavetinden sonra dua edilerek tüm şehirler yad edildi.

Programa Yunak Kaymakamı Murat Karahan , Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , Yunak Cumhuriyet Savcısı Hasan Uğur , gaziler , şehit yakınları , Yunak İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık , Yunak İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren , İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, kurum ve daire amirleri , siyasi parti temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

 

AdminAdmin