EĞİTİM

Yunak'ta 1700 Öğrenciye Ücretsiz Yemek Veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan ücretsiz yemek uygulamasından Yunak'ta 1700 öğrenci yararlanıyor.

Yunak'ta 1700 Öğrenciye Ücretsiz Yemek Veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği "5 Milyon Öğrenciye Ücretsiz Yemek Uygulaması" kapsamında Yunak'ta Anaokulu, yatılı ve taşımalı eğitim gören öğrencilere ücretsiz yemek verilmeye başlandı. Kapsamı genişletilen ücretsiz yemek uygulamasıyla bu dönem Yunak'ta 1700 öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor.

 

Resim önizlemesi

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, yemeklerin yapıldığı Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunu ziyaret ederek ücretsiz yemek uygulaması hakkında okul çalışanlarından bilgi aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yunak'a gelen depremzede öğrencilerin de, yeni arkadaşları ve öğretmenleriyle ders başı yaptığını ve ücretsiz yemek uygulamasından faydalandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, uygulama çerçevesinde pansiyon mutfağında yemek hazırlayan tüm personele ve okul yetkililerine teşekkür etti.

Resim önizlemesi

 

İşcan, “Bakanlığımız tarafından kapsamı genişletilen okul öncesine ücretsiz yemek uygulaması başladı. Okulların açılmasıyla başlayan uygulamada özel olarak hazırlanan sağlıklı ve hijyenik menüler öğrencilerle buluştu. Kendi mutfağımızda yemekleri  hazırlayarak beslenme hizmetini yine kendimiz sağlıyoruz. Bakanlığımızın sağladığı imkânlarla parasız yatılı, taşıma kapsamındaki öğrencilerimiz ve anaokulu ile anasınıfı öğrencilerinin tamamı ve özel eğitim uygulama öğrencilerimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor. Ayrıca, ilçede bulunan depremzede kardeşlerimize de elimizden geldiği kadar yemek hizmetinde bulunuyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin