YEREL

Yunak'a E-Sınav Merkezi Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığının ilçelerde de e-sınav merkezi açılması konusunda başlattığı e-sınav merkezlerinin sayısının arttırılması kapsamında Yunak'ta da e sınav merkezi açılıyor.

Yunak'a E-Sınav Merkezi Açılıyor

İlçe Milli Egitim Müdürü Mahmut İşcan'ın girişimleri ve Konya Milletvekili Orhan Erdem'in destekleriyle açılacak olan elektronik sınav merkezi, MTSK gibi elektronik olarak yapılacak sınavlar için Yunak ve çevre halkına hizmet verecek.

Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılacak e-sınav merkezinde aynı anda 20 kişi, Milli Eğitim Bakanlığınca uygun görülecek merkezi e-sınavlar başta olmak üzere Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları sonunda yapılan sınavlara bu merkezde katılabilecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen mesleki kursların sonundaki sınavlar da e-sınav merkezinde yapılacak. Sınava giren öğrenciler ve kursiyerler anında sonucu görebilecekler. E- sınav merkezinin kurulmasıyla öğrenciler ve adaykar yol masrafından kurtulacak ve zaman kaybı yaşamayacaklar.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "İlçemizin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yapılan her çalışma mutluluk verici. Hiç şüphesiz E-Sınav Merkezinin açılacak olması da bunlardan biri. Artık vatandaşlarımızın sınava girmek için il merkezine, Akşehir ya da Polatlı'ya gitmesine gerek kalmayacak. Bunda emeği olan Sayın Bakanımıza, Orhan Erdem Beye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, katkısı olan herkesin eline, emeğine sağlık; bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

E Sınav Merkezinin açılışı, önümüzdeki haftada yapılması bekleniyor.

AdminAdmin