EĞİTİM

Yunak'a 46 Öğretmen Ataması Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değişikliği sonuçlarını açıkladı.

Yunak'a 46 Öğretmen Ataması Yapıldı

MEB'nca 28 Temmuz -  2 Ağustos 2023 tarihleri arasında başvuruları alınan öğretmenlerin iller arası yer değişikliği talepleri tercihler doğrultusunda sonuçlandırılarak ilan edildi.

Yapılan iller arası atama ile Yunak İlçesine 46 öğremen gelirken 2 öğretmen de Yunak'tan başka illere tayin edildi. Ataması yapılan öğretmenler, 7 Ağustos 2023 tarihi itibariyle ilişiklerini kesip yeni yerlerinde göreve başlayabilecekler.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, yapılan bu atamaların Yunak ve eğitim camiasınca sevinçle karşılandığını bildirerek, "İlçemizde görev yapmakta iken iller arası yer değişikliği kapsamında tayinleri çıkan iki  öğretmenimize Yunak'taki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, atandıkları yeni yerlerinde muvaffakiyetler diliyorum. İl dışından ilçemize gelen 46 öğretmenlerimize de hoşgeldiniz diyor, Yunak'ı tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Artık eğitimde daha güçlüyüz. Bu atamalarla birlikte kısmen var olan öğretmen açığı hem kapanmış olacak, hem de okullarımız yeni bir soluk, yeni bir dinamizm kazanacaktır" dedi.

Yunak ilçesine gelen 46 öğretmen ve branş dağılımı söyle oluştu: Sınıf Öğretmenliği 10, İngilizce 7, İlköğretim Matematik 5, Türkçe 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 4, Bilişim Teknolojileri 3, Okul Öncesi 3, Fen Bilimleri 2, Müzik 1, Sağlık Hizmetleri 1, Sosyal Bilimler 1, Rehberlik 1, Tarih 1, Türk Dili ve Edebiyatı 1, Elektrik Elektronik Teknolojileri 1.

Aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme başvurularının kabul edilmesi ve onay süreci ise 7-14 Ağustos'ta başlayacak.

AdminAdmin