YEREL
Giriş Tarihi : 26-04-2025 14:51   Güncelleme : 26-04-2025 15:06

Yunak Tarım İlçe Müdürü Hasan Yaz İnceleme Ve Hasar Tespit Çalışmalarına Başladı

İlçe Müdürü Hasan Yaz yağışı tan zarar gören tarım arazilerindeki ve hasar tespit çalışmalarına başladı.

Yunak Tarım İlçe Müdürü Hasan Yaz İnceleme Ve Hasar Tespit Çalışmalarına Başladı

Sel felaketi, bölge halkı ve bölgede çalışan tarım işçilerinin günlük hayatını olumsuz etkiledi. Evlerini su basan vatandaşlar, güvenli alanlara taşınırken, tarım işçileri de işlerini sürdüremez hale geldi.

Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Konya Tarım İl Müdürlüğü, yaşanan taşkın sonrasında hemen harekete geçerek bölgeye intikal etti. Yunak İlçe Müdürü Hasan Yaz ve teknik ekipler, olayın ardından hızlı bir şekilde inceleme ve hasar tespit çalışmalarına başladı.

Üreticilere Destek Süreçleri Başlatılacak

Sağanak vuran Konya Yunak’ta hasar büyük 1

Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından üreticilere yönelik destek süreçlerinin başlatılacağını bildirdi. Bu süreçte, zarar gören tarım arazileri ve üreticilerin kayıplarının en aza indirilmesi için çeşitli yardım ve destek programlarının uygulanması planlanıyor.

Bölgedeki halkın ve üreticilerin bu zor süreçte yalnız bırakılmayacağı ve gerekli tüm yardımların sağlanacağı vurgulandı. Bu tür doğal afetlerin tekrar yaşanmaması için alınacak önlemler üzerine de çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Sağanak vuran Konya Yunak’ta hasar büyük 2

AdminAdmin