EĞİTİM

Yunak Saray'da Robotik Kodlama Ve Fen Laboratuvarı Açıldı

Yunak ilçesine bağlı Saray Mahallesinde bulunan Saray İlkokulu ve Ortaokuluna iş insanları ve hayırseverler tarafından Bilişim Teknolojileri ve Robotik Kodlama laboratuvarı, Fen Bilimleri Laboratuvarı ve Modern Müzik Sınıfı açıldı .

Yunak Saray'da Robotik Kodlama Ve Fen Laboratuvarı Açıldı

Açılış törenine Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, Belediye Başkan Vekili Hacı Erşan, TTB Yonetim Kurulu Başkanı H.Ömer Güler, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun, Yönetim kurulu üyeleri, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

Saray Ortaokulu'na Türkiye Tohumcular Birliğince yaptırılan Bilişim Teknolojileri ve Robotik Kodlama Laboratuvarı, ÖNTUR Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Güler tarafından yaptırılan Fen Bilimleri Laboratuvarı, Ankomer Tohumculuk tarafından yaptırılan ve Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın isminin verildiği modern müzik sınıfı ile hayırseverlerce tefrişi yapılan 7 dersliğin açılışı, yapılan bir törenle gerçekleştirildi.

Resim önizlemesi

Törende, hayırseverler adına bir konuşma yapan Ankomer Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Resul Güler, "Bu topraklarda kazandığımızı, bu toprağın çocuklarına yatırım yapmanın gayreti içerisindeyiz. Veren el, alan elden üstündür düsturuyla elimizden gelen yardım ve gayreti gösterdik. Hayırseverlerimizle bir araya gelerek bu güzel hizmetleri okulumuza ve eğitime kazandırdık" dedi.

Resim önizlemesi

Türkiye Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun ise yaptığı konuşmada; "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması hepimizin önceliği olmalıdır. Bu bilinçle Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği olarak ülke tarımına katkı sunmak adına çiftçilerimize eğitim vermeye çalıştığımız gibi, bugün Konya ilimizin Yunak ilçesine bağlı Saray kasabasında bulunan Saray İlk ve Ortaokuluna Bilişim Teknolojileri ve Robotik Kodlama Atölyesi oluşturulacağı yönünde bize ulaşan talep üzerine kayıtsız kalmadık, destek olduk." dedi.

Resim önizlemesi

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği yönetim kurulunun çok hayırlı bir hizmete imza attığını ifade eden Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler ise, "Robotik kodlama bireylere mücadele, sorun çözme, takım duygusu, iş birliği ve azim becerilerini kazandırıyor. Bu bakımdan teknolojiyi önemsiyor ve bu yapılan hizmetleri çok deģerli buluyoruz. Bu sınıflarda okuyacak olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu eylesin, emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, yaklaşık 3 milyon liralık bir destekle yapılan hizmet alanları için katkı veren herkese teşekkür ederek, bu okuldan yeni astronotlar, yeni hekimler ve yeni mühendisler çıkacağına inandığını kaydetti.

Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan ise, yaptığı konuşmada, açılan laboratuvarla Saray'da da kodlama yapabilecek öğrencilerin yetişmesinin sağlanacağını belirtti.

Resim önizlemesi

Burada yetişen öğrencilerin geleceğin mühendisleri olacağını aktaran Kaymakam Pelvan, "İş insanları ve hayırseverlerin desteğiyle bu sınıfların ve laboratuvarların açılışını yaptık ve çocukların hizmetine sunduk. Çocuklar imkan verildiğinde çok güzel işler ortaya koyabiliyorlar. İnşallah biz de bunun önünü açmaya çalıştık ve burada çok kaliteli insanların yetişeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Resim önizlemesi

Konuşmaların ardından yaptırılan sınıflara ve laboratuvarlara katkı sunan kuruluş ve hayırseverlere plaket ve hediyeleri takdim edildi. Sonrasında ise, yapımı tamamlanan Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı, Fen Bilimleri Laboratuvarı, Modern Müzik Sınıfı ve yeniden dizayn edilen 7 dersliğin açılışı, konuklar ve protokol tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Kaymakam Pelvan ve beraberindekiler, sınıf ve laboratuvarları gezdi, öğretmenlerden bilgi aldılar.

 

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin