EĞİTİM

Yunak Kütüphanelerine Kitap Desteği Devam Ediyor

Yunak'taki okul kütüphanelerini zenginleştirme çalışmaları devam ediyor.

Yunak Kütüphanelerine Kitap Desteği Devam Ediyor

Okulların açılmasıyla birlikte, kütüphanelerin zenginleştirilmesi ve işlevinin artırılması için çeşitli çalışmalar yapan Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne en büyük destek yine Yunaklı kitapsever ve hayırseverlerden geliyor. Özellikle Yunaklı olup ilçe dışında ya da yurt dışında ikamet eden kitapseverlerce bağışlanan kitaplar, okul kütüphanelerinde yerlerini almaya devam ediyor.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Yunaklı eski öğrencilerin, gurbetçilerin, ilçe ile bağlantılı derneklerin ve hayırseverlerin gönderdiği kitapları, her tür kademe ve türdeki okullara aktarıyoruz. Ayrıca, yardımsever hemşehrilerimiz sadece kitap bağışında bulunmuyorlar. Kırtasiye ve giyim yardımında da bulunuyorlar. Şu an itibariyle ilçemiz okul kütüphanelerindeki kitapların sayısı, Türkiye ortalamasının üzerinde. Bizler de kütüphane ve kitap okuma etkinliklerini çeşitlendirerek bu kitapların okunmasını sağlıyoruz" dedi.

Bu tür sosyal sorumluluk çalışmalarının daha fazla yapılması, bilginin ve kaynakların paylaşılması gerektiğini belirten İşcan, "Büyük bir vefa örneği sergileyen tüm hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

AdminAdmin