EĞİTİM

Yunak Halk Eğitim Meslek Edindirmeye Yöneliyor

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Dönemine ait Yunak Halk Eğitim Merkezi’nce açılan kurslara yoğun ilgi devam ediyor.

Yunak Halk Eğitim Meslek Edindirmeye Yöneliyor

Yunak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan akademik, meslekî ve beceri kurslarına yoğun talep olurken, bir taraftan da yeni ve güncel kurslar açılmaya devam ediyor.

Özellikle vatandaşlara meslek edindirmeyi amaçladıklarını belirten Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Yunak Halk Eğitim Merkezi olarak hafta içi hafta sonu 7/24 saat esasına göre çalıştıklarını ve vatandaşın istekleri doğrultusunda kurs açmaya devam ettiklerini söyledi.

Halk Eğitim Merkezinin istihdam merkezli çalışmalarla işlevinin güncelleneceğinin altını çizen İşcan, "özellikle kadınlarımızın istihdamı ve kadınlarımızın eğitimini yeniden tamamlaması bağlamında bu kurumumuzun oldukça işlevi büyük. Bundan sonra açılacak kuruşlarımızı daha çok mesleki kurslar olması için gayret göstereceğiz" dedi.

Yunak Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslardan bazıları söyle:

AEP (Aile Eğitim Programı),

Okuma Yazma 1. ve 2. Kademe, Hijyen Eğitim, Aromatik bitki yetiştiriciliği, Arı Yetiştiriciği, Avcı Eğitimi, Bilgisayar Kullanımı, Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye), Robotik Kodlama, İlk Yardım, Tekoratif Ahşap Süsleme, Makrome Örgü (çanta, Abajur, Sarkaç vb.), El Nakışı, Makine Nakışı, Dekoratif Ev Tekstili (Mefruşat), Giyim, Bağlama, Ebru,Tezhip, Hüsn-ü Hat, Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği, İngilizce, İşaret Dili, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, sporla ilgili kurslar, vb.

AdminAdmin