YEREL

Yunak Devlet Hastanesinde 2 Uzman Doktor Göreve Başladı

Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile Genel Cerrahi Uzmanı doktorları atandı.Sağlık Bakanlığı tarafından ataması gerçekleştirilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Züleyha Zengin ve Genel Cerrahi Uzmanı Mustafa Kağan Başdoğan , Yunak Devlet Hastanesinde poliklinik hizmeti vererek hasta kabulüne başladı

Yunak  Devlet Hastanesinde 2 Uzman Doktor Göreve Başladı

“Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Züleyha Zengin”

Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesine ataması gerçekleştirilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Züleyha Zengin görevine başladı.Sağlık Bakanlığı tarafından ataması gerçekleştirilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Züleyha Zengin, Yunak Devlet Hastanesinde  poliklinik hizmeti vererek  hasta kabulüne başladı.

1991 Trabzon doğumlu olan Züleyha Zengin , 2017 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.2017 -2018 yılları arasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beş  yıl uzmanlık eğitim alan Zengin , 2023 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı eğitimini tamamlayıp Sağlık Bakanlığı’nca Yunak  Devlet Hastanesi'ne atandı. 

Yeni görev yerinde hasta kabulüne başlayan Dr. Zengin , Yunak’ta a görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.İlçe genelinde yaşayan insanların  çok sıcak kanlı olduğunu söyleyen Zengin , “Herkes buradaki hekimleri sahipleniyor ve yardımcı oluyorlar. Yurdun her tarafı bizim için aynı.”dedi.Yunak’a atanmış olmaktan memnun olduğunu ve çok beğendiğini  söyleyen Op. Dr. Züleyha Zengin ,  hastalarımıza en iyi hizmeti verebilmenin gayreti içerisinde olacağını söyledi.

İlçe halkına sağlık hizmetlerini eksiksiz sunabilmek için büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Hastane Başhekimi Hasan Gazi Uyar , “Her yönüyle eksiksiz ve kaliteli olarak hizmet veren hastanemizde genel cerrahi ile kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olmayışı yüzünden sıkıntılar yaşanıyordu.Hastanemizde eksikliği hissedilen iki önemli branşta uzman doktor atamasının yapılması ilçede büyük memnuniyet yaşattı.Bu bağlamda göreve yeni başlayan doktorlarımıza hayırlı olsun dileklerimizi ileterek , görevlerinde başarılar diliyoruz" dedi.

Vatandaşlar ise ilçeye  çok uzun bir aradan sonra ilk kez kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan bir bayan doktorun atandığını belirterek, bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Daha önce ilçelerinde kadın doğum uzmanı olmadığı için hastalarını Akşehir Devlet Hastanesi'ne götürmek zorunda kaldıklarını anlatan vatandaşlar, atanan yeni doktorlar sayesinde bu sıkıntıdan kurtulduklarını vurguladı.

 “Genel Cerrahi Uzmanı Mustafa Kağan Başdoğan”

Konya’nın Yunak ilçesi Hacı İzzet Baysal İlçe Devlet Hastanesine atanan Genel Cerrahi Uzmanı Mustafa Kağan Başdoğan  göreve başladı. Sağlık Bakanlığınca ataması gerçekleştirilen Genel Cerrahi Uzmanı Mustafa Kağan Başdoğan , Yunak Devlet Hastanesinde  poliklinik hizmeti vererek  hasta kabulüne başladı.

1990 Çorum doğumlu olan Mustafa Kağan Başdoğan , 2015 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde 5 yıl uzmanlık eğitimi alan Başdoğan , Sağlık Bakanlığı atama kararı sonrası Yunak İlçe Devlet Hastanesine Genel Cerrahi Uzmanı olarak atandı.

Yunak ilçesine atandığından dolayı memnuniyetini dile getiren Başdoğan ,   “Yunak güzel ve şirin bir ilçe, insanları da çok sıcak kanlı.Yunak’ta gerçek bir “ANADOLU” havası var.Burada olduğum süre içerisinde görevimizi en iyi şekilde icra etmenin gayreti içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Yunak’ın  sağlık hizmetleri konusunda kısa, orta ve uzun vadeli planlarının olduğunu belirten Hastane Yönetimi ; hastaneyi bulunduğu konumdan daha iyi bir konuma getirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Uzman Hekim eksikliğini büyük ölçüde giderdik. Yunak devlet hastanesi’nde önümüzdeki aylarda kıl dönmesi , hemoroid (basur) , kasık fıtığı , yağ bezesi gibi alanlarda ameliyatlarımız başlayacaktır.Hastanemizde ameliyat ortamının hazırlanması için gerekli  malzeme ve teçhizat yönünden  eksiklerin giderilmesi ile birlikte cerrahi operasyonlara da başlanacaktır” denildi. 

İlçe halkına sağlık hizmetlerini eksiksiz sunabilmek için büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Hastane Başhekimi Hasan Gazi Uyar , “Her yönüyle eksiksiz ve kaliteli olarak hizmet veren hastanemizde genel cerrahi ile kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olmayışı yüzünden sıkıntılar yaşanıyordu.Hastanemizde eksikliği hissedilen iki önemli branşta uzman doktor atamasının yapılması ilçede büyük memnuniyet yaşattı.Bu bağlamda göreve yeni başlayan doktorlarımıza hayırlı olsun dileklerimizi ileterek , görevlerinde başarılar diliyoruz" dedi.

Yunak’ın sağlık hizmetleri konusunda kısa, orta ve uzun vadeli planlarının olduğunu belirten Hastane Yönetimi ; hastaneyi bulunduğu konumdan daha iyi bir konuma getirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Uzman Hekim eksikliğini büyük ölçüde giderdik. Yunak devlet hastanesi’nde önümüzdeki aylarda kıl dönmesi , hemoroid (basur) , kasık fıtığı , yağ bezesi gibi alanlarda ameliyatlarımız başlayacaktır.Hastanemizde ameliyat ortamının hazırlanması için gerekli malzeme ve teçhizat yönünden eksiklerin giderilmesi ile birlikte cerrahi operasyonlara da başlanacaktır” denildi.

Vatandaşlar ise ilçeye çok uzun bir aradan sonra ilk kez kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan bir bayan doktorun atandığını belirterek, bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Daha önce ilçelerinde kadın doğum uzmanı olmadığı için hastalarını Akşehir Devlet Hastanesi'ne götürmek zorunda kaldıklarını anlatan vatandaşlar, atanan yeni doktorlar sayesinde bu sıkıntıdan kurtulduklarını vurguladı.

AdminAdmin