EĞİTİM

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, SÜ Senato Toplantısı’na Katıldı

Selçuk Üniversitesinin bu haftaki Senato Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleşti. Üniversitelerin daha görünür olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Özvar, Selçuk Üniversitesinin köklü, geleneği olan bir üniversite olduğunu vurguladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, SÜ Senato Toplantısı’na Katıldı

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi Pilot Üniversiteler Toplantısı için Konya’ya gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile birlikte Senato Toplantısı’na da katıldı.

 

“İLİM, ADANMIŞLIK İSTER”

Üniversitelerimizin nisbi rekabet üretebildiği alanlarda desteklenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özvar, “Üniversitelerin daha görünür olması gerektiğine inanıyoruz. Elimizdeki bütün kaynakları bu strateji çerçevesinde dağıtıyoruz. Üniversitelerimiz, ilmi önceleyen öğretim elemanlarına destek olur ve bunlarla alakalı bir teşvik düzeni meydana getirirlerse kısa zamanda çok daha ileri gideceğiz. Uluslararası etkileşime sonuna kadar açığız. Burada asıl olan ilme sunacağımız takdir, ilimle uğraşacak olanlara vereceğimiz destekler. İlim, adanmışlık ister. Selçuk Üniversitesi, ilmi üretime destek olmaya devam edecek. Selçuk Üniversitesi potansiyeli ile Türkiye’de araştırma üniversitesi statüsünde devam edecek bir Üniversite. Selçuk Üniversitesinde yazılan makaleleri, kimlerin ne kadar atıf aldığını yakından takip ediyorum. Üniversiteleri sınıflandırmak gibi bir gayretin içinde olmadık. Selçuk Üniversitesi köklü, geleneği olan bir üniversite; oturmuş bir kadrosu var.” diye konuştu.

 

“ÖĞRENCİSİNİ SEÇEMEYEN ÜNİVERSİTE, REKABETTE GERİYE DÜŞER”

Dijital becerileri artırmaya yönelik bazı modüler programlar vasıtasıyla elde edilecek becerilerin sertifikasyon veya kredilendirme yoluna gidilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Prof. Dr. Özvar, “Öğrencisini seçemeyen üniversite, rekabette geriye düşer. Devlet üniversitelerinin kendi öğrenci profilini inşa edip onu buraya çekmek için uğraşması lazım. Bunun için de hocaların görünür olması lazım.” dedi.

 

 

 

AdminAdmin