SİYASET

Yılmaz: Bugünümüz Ve Yarınımız Olan Çocuklarımıza Sahip Çıkmalıyız

Son günlerde çocuk istismarlarının artması üzere bir açıklama yapan CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, "Çocuklara yönelik istismarlarının kabul edilir bir yanı yoktur. Bugünümüz ve yarınımız olan çocuklarımıza toplum olarak sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Yılmaz: Bugünümüz Ve Yarınımız Olan Çocuklarımıza Sahip Çıkmalıyız

Çocuk yaşta evliliklerin bir insan hakkı ihlali olduğunu belirten Damla Yılmaz, "Çocuklar bugünümüz ve geleceğimizdir. İktidar bugünümüzü ve geleceğimizi karanlığa gömmek istiyor. Çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler çocuğun insan hakkı ihlalidir ve suçtur. Aynı zamanda çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet biçimlerinden biridir ve çocukların eğitimini, sağlığını, sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimlerini engeller. Çocukların özgürlüklerini kısıtlar. İktidar istismar vakalarının önünü açan politikalarını ilmek ilmek ördü. 4+4+4 eğitim sistemine geçilerek, kız çocuklarının erken yaşta ve zorla evlendirilmelerinin önü açıldı. Ülkemiz çocukları istismar edenlerin cezasızlıkla ödüllendirildiği bir utanç tablosuna dönüştürüldü. Kadını ikinci cinsiyet olarak gören zihniyet, çocuk istismarında rızadan bahsederek, çocuğa yönelik cinsel istismar ile ilgili af ve istismar eden kişi ile evlilik için yasal düzenlemeleri ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyor" dedi.

Çocuk istismarı bir suçtur

Damla Yılmaz Çocuk istismarının suç olduğuna dikkat çekerek, "21. yüzyılda dahi ülkemizde milyonlarca çocuk yasal haklarından mahrum bırakılıyor. Yasal olarak çocuk evliliklerini meşru kılmak için her fırsatta adım atmaya çalışan iktidar, muhalefetin ve kadın örgütlerinin direnişi nedeniyle bu kanunu yasallaştıramıyor. Diğer taraftan kendisine yakın çevrelerde yaşanan istismarların üzerini örtüyor.  Bizler yaşanan bu skandallara sessiz kalmadık, kalmıyoruz. Tarikatlarda, vakıflarda ve cemaatlerde gündeme gelen hiçbir istismar skandalında susmadık! Susmayacağız! Çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışan, laik ve demokratik bir ülke olduğumuz gerçeğini yok saymaya çalışan zihniyetin karşısında dimdik durduk, duracağız. Çocuklarımızı karanlığına teslim etmeyeceğiz. İktidarımızda, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddetle ilgili özel mahkemeler kuracağız. Çocuklara yönelik istismarı yapanların hak ettikleri cezayı almaları sağlanacaktır" diye konuştu.

 

 

 

 

 

AdminAdmin