EKONOMİ

Yılmaz Bademli; ''Ülkemizin Her Bir Karış Toprağında Üretimin Sürmesi İçin Her Türlü Desteği Veriyoruz''

Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli 2.Çiftçi Zirvesi’nde konuştu; --- Ülkemizin Her Bir Karış Toprağında Üretimin Sürmesi adına Her Türlü Desteği Veriyoruz

Yılmaz  Bademli; ''Ülkemizin Her Bir Karış Toprağında Üretimin Sürmesi İçin Her Türlü Desteği Veriyoruz''

Turkuvaz Medya Grubu’nun amiral gemisi Sabah Gazetesi tarafından T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı himayesinde Turkuvaz Medya Merkezi’nde düzenlenen 2. Türkiye Çiftçi Zirvesi’nin ilk paneli ‘Gıda Tedarik Zinciri ve Arz Güvenliği’ başlığıyla gerçekleştirildi. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Köşe Yazarı Dilek Güngör’ün moderatörlüğünde başlayan panelde Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, tedarik zinciri açısından tarımsal girdinin toprakla buluşmasının ve bu ürünün işlenerek tüketiciye ulaştırılmasının önemine değinerek, Tarım Kredi olarak yaklaşık 1,5 asırdır Anadolu'nun her köşesinde bunu yaptıklarını söyledi.

Tohumun tarla ile buluşması ve sonrasındaki süreçte tarımsal arz için gereken her türlü desteği sağladıklarını anlatan Bademli, son yıllarda tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Bademli, "Anadolu'nun her karış toprağında çiftçinin tarımsal üretimi devam ettirmesi adına biz endişeye kapılmıyoruz. Çiftçimiz ürünü toprakla buluşturuyor, gereken destekler veriliyor. Harman zamanı geldiğinde çiftçimizi kimseye muhtaç etmeden uygun fiyatlarla değerlemesini gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"KAMPANYALARIMIZ VE YENİ MARKET AÇILIŞLARIMIZ SÜRECEK"

Yılmaz Bademli, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yeni bir kampanya olup olmayacağına yönelik soru üzerine, şu cevabı verdi:

"Bu kampanyalar karşılık buluyor. Birinci kampanyamızda ilk günlerde normal ciromuzun 7 katı ciro yaptık. Vatandaş buna teveccüh gösteriyor. Burada ciddi de partnerler var. Bizim birkaç katımız olan marketler de bize cevap veriyor. Dolayısıyla bizimle birlikte raflarda ürün fiyatları istenilen seviyelere geliyor. Tarım Kredi bu konuda çalışmalarını sürdürecek. Aslında 16 iştirakten 1 tanesi Market AŞ sadece. Bugün o daha çok konuşuluyor. Kar politikası gütmeden vatandaşı uygun ürünle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu sayı artacak. Yeni kampanyalarımız devam edecek."

Bademli, market sayısında 1.500 civarında olduklarını kaydederek, "2 bin 500-3 bine yürüyeceğiz. Sürekli, 15 günde bir 30-35 ürünle kampanya yaparken 100'ün üzerinde temel gıda maddesinde de en uygun fiyatla rafta bulunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yılmaz Bademli, yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını aktararak, proje hayata geçince market sayısının hızla artacağını söyledi. "Başka market içerisinde mi olacak?" sorusuna karşılık Bademli, "Muhtemelen mahallelerdeki bakkallarda yoğunlaşacağız." cevabını verdi.

2. Türkiye Çiftçi Zirvesi Güçlü Sponsor Desteği

2. Türkiye Çiftçi Zirvesi Koza Altın İşletmeleri, Tarım Kredi, Ziraat Bankası, Cargill, Türkiye Sigorta, Hektaş ve Tarsim ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

 

AdminAdmin