GÜNCEL

Yiğit: 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Hiç Sönmeyecek Bir Güneş Gibi Doğuşunu Müjdeledi

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türkiye Cumhuriyeti’nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelediğini söyledi.

Yiğit: 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Hiç Sönmeyecek Bir Güneş Gibi Doğuşunu Müjdeledi

30 Ağustos Zaferinin Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunu müjdelediğini belirten Özgür Ulaş Yiğit,

"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kusursuz stratejisi, ulusumuzun ve ordumuzun büyük özverisiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi'yle, tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolu açılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir. 30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusu'nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir. Ancak bugün emperyalizme karşı başkaldırışı ve kazanılan eşsiz zaferini yok saymak isteyenler, ulusumuz için en kutlu, en gurur verici ulusal bayramlardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı unutturma çabasındadır. Sendikamız Eğitim-İş'in konuyu gündeme getirmesi ve kamuoyunun yoğun tepkisi üzerine yaptıkları yanlışı düzeltmek zorunda kalmışlardır" dedi.

 

Bağımsızlık ve Zafer Yürüyüşümüze gölge düşürüldü

Özgür Ulaş Yiğit 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar Kocatepe'de sendikalarının geleneksel hale getirdiği Bağımsızlık ve Zafer Yürüyüşüne katılanların aç susuz bırakıldığına dikkat çekerek, "Afyonkarahisar Kocatepe’deki Zafer Yürüyüşünün nasıl bilinçli olarak eziyete dönüştürdüğünü, Türkiye’nin dört bir yanından yürüyüşe katılan insanları aç susuz bırakarak, zaferin 100. yıldönümüne nasıl gölge düşürmek istediğine şahit olduk. Bilinmelidir ki 30 Ağustos, ulusumuzun hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz bir anıtı olup, bu topraklar üstünde yaşayan insanların tebaadan ulusa dönüşmesinin en önemli basamağıdır. Atatürk cumhuriyetinin nimetlerinden yararlanıp Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını sürdürenler bilsinler ki, 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Milleti olarak hepimizin zafer bayramıdır. Bizler bu en kutlu Zafer gününü anmayan ve bilinçli olarak değersizleştirmek isteyenleri unutmayacak ve unutturmayacağız. 100 yılın miladında, o günkü inanç ve kararlılıkla zaferimizi ve onun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü; emaneti, laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.

Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

 

AdminAdmin