GÜNCEL

Yiğit: 2023 Bütçesinde, Toplumun Bütün Kesimi Bulunmuyor

Birleşik Kamu-İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Genel Sağlık-İş Konya İl Temsilcisi Bülent Kaya ile Büro-İş Konya Temsilcisi Mehmet Barlık birlikte düzenledikleri basın açıklamasında, 2023 bütçesinde emeklilerin, işçilerin, ailelerin, çocukların ve kamu çalışanları bulunmadığını dile getirdiler.

Yiğit: 2023 Bütçesinde, Toplumun Bütün Kesimi Bulunmuyor

Eğitim-İş Sendika binasında düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Birleşik Kamu-İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 2023 bütçesinde toplumun bütün kesiminin bulunmadığını belirterek,"Bilindiği üzere Aralık ayında TBMM de bütçe görüşmeleri yapılacak. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak açıkça belirtmek isteriz ki ne işçide ne memurda kısacası hiçbir vatandaşımızda bıçağın dayanacağı kemik falan kalmamıştır. Maalesef bütçede gelirleri yüzde 84 ünü vergiler karşılamaktadır.Kur korumalı mevduat faizleri ile parası olanın parasını korumaya çalışan AK Parti iktidarı bu yükü vergilerin yüzde 8’ini kur korumalı mevduat faizine aktarmıştır. Bunun yanı sıra kalkınmanın ve ilerlemenin en temel kalemi olan tarım üretimine 54 milyar lira ayırırken, bütçeden 565 milyar lira faiz giderine aktarılmaktadır. 2022 sonunda 180 milyar 852 milyon lira olması beklenen Merkezi Yönetim Bütçesi’nden ödenen faiz giderlerinin 2023 yılında 239 milyar 800 milyon lira olması beklenmektedir. Ekonomik krizin her geçen gün ağırlaştığı koşullarda AK Parti iktidarı sadece krizi izlemekle yetinmektedir. Ekonomik krizin sorumluluğunu stokçulara, marketlere, muhalefete ve dış güçlere yüklemekte, yanlış politikalarının bedelini ise yurttaşlara acı bir şekilde ödetmektedir.2023 bütçesinde bakanlıkların lüks harcamalarına kaynak ayrılmakta ve aslan payı Saray’a verilmektedir. 2023 bütçesinde emekliler, işçiler, aileler, çocuklar, kamu çalışanları bulunmamaktadır. AK Parti 2023 seçimlerinde devlet hazinesini kullanarak seçim harcamalarını olağanüstü yükseltecektir.Seçim harcamalarının yükünü emekçilerden kesmeye çalışmasını görmezden gelmiyoruz" dedi.

 

Yurttaşlarımızın yaşam hakkını gözetecek, refahına yönelik bir bütçe istiyoruz

 

Özgür Ulaş Yiğit 2023 yılı bütçesin yurttaşlarımızın yaşam hakkını gözeterek, refahına yönelik bir bütçe olması gerektiğine dikkat çekerek, "2023 bütçesi krizi fırsata çevirenlerin kârını artırmaya yöneliktir. Yurttaşımızın mutfağındaki temel besin maddelerini karşılamasını değil, açlık ve yoksullukla boğuşmasını hızlandırmaya yöneliktir. AK Parti iktidarının 2023 bütçesi emekçiler için açlık ve yoksulluğu dayatmaktadır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; toplumdan yana olmayan bir bütçeyi kabul etmiyoruz. Emekçiler, emekliler ve kamu çalışanları olarak sefalet oranlarındaki maaşlarla üç haneli rakamları aşan enflasyonla mücadele etmeyi kabul etmiyoruz. AK Parti iktidarının yıllardır zenginlere ve yandaşlara ayırdığı bütçeleri kabul etmiyoruz. Sermayenin çıkarlarını gözettiği emekçi yurttaşlarımızı ise her geçen gün açlığa teslim edecek bir bütçeyi kabul etmiyoruz. Kamu çalışanlarının sorunlarını görmezden gelindiği, elektrik doğalgaz, konut ve gıda gibi yaşamsal maliyetlerde yaşanan olağanüstü fiyat artışlarına çözüm üretmeyecek bir bütçeyi kabul etmiyoruz. Yurttaşlarımızın yaşam hakkını gözetecek, refahına yönelik bir bütçe istiyoruz. Gelirlerimizden ve tüketimlerimizden kesilen vergilerle bizleri günden güne fakirleştirirken devletin kaynaklarını seçim giderleri uğruna ve yandaşa aktarılmasını asla kabul etmiyoruz. Emekten emekçiden yana bir bütçe istiyoruz. Üretimden, tarımdan, ilerlemekten yana bir bütçe istiyoruz. Devletin kaynaklarının devletin yurttaşlarının yararına kullanıldığı bir bütçe istiyoruz. AK Parti iktidarının yıllardır bizlere dayattığı bütçeleri kabul etmiyoruz. Aksi halde bunun hesabı sandıkta sorulacaktır" diye konuştu.

 

AdminAdmin