GÜNCEL

Yerel Medya Buluşmaları 2022

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliğiyle bölge illerde düzenlenen “Yerel Medya Buluşmaları 2022” projesi kapsamında, “Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?” konulu seminer gerçekleştirilecektir.

Yerel Medya Buluşmaları 2022

Konya, Aksaray ve Karaman illerimizden seminere katılacak basın mensuplarımıza dezenformasyon, misenformasyon, yalan haber ve çarpıtma konusunda eğitimler verilerek, bilgi paylaşımı yapılacak, ortak faaliyet planlamaları düzenlenerek, Türk medyasının öncü isimleri ve akademisyenler dezenformasyonla mücadelede tecrübe ve deneyimlerini paylaşacaklardır. Ayrıca, ana akım medya ve yerel medya mensuplarının birbirlerini daha yakından tanımaları, ilaveten bu tanışma vesilesiyle sahada daha rahat irtibat kurulabilmeleri sağlanacaktır.

Seminerde, ana akım medya ile yerel medyanın algı yönetimine karşı ortak faaliyetler gerçekleştirmesi, dezenformasyon ve dezenformasyon türlerine yönelik kavramsal düzeyde bilgi alışverişi, algı yönetimi ve yalan haber içerikleriyle nasıl mücadele edilmesi gerektiğine ilişkin politika ve prensip öneriler tartışılacaktır. Yeni medyada çarpan etkisi artan dezenformasyon faaliyetlerine karşı strateji önerilerinin değerlendirilmesi ve bütün bu alanlarda gerçekleştirilebilecek iş birliği ve ortak faaliyet önerileri istişare edilecektir. Özellikle haber içeriklerinin hazırlanması sürecinde dezenformasyondan kaynaklanan problemlere üretilen çözümlerin paylaşılması ve geliştirilebilecek yeni çözümlerin tartışılması. Bu çözümlerin nasıl geliştirildiği ve sonucunda şekillendirilen haber içeriklerinin nasıl planlandığına dair bilgi aktarımı gerçekleştirilecektir.

Yazılı, görsel, işitsel ve internet medyasının; İmtiyaz Sahibi, Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür, Genel Yayın Yönetmeni, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Yazı İşleri Müdürü, Haber Müdürü, Haber Koordinatörü, Program Müdürü,  basın meslek kuruluşlarımızın temsilcileri, yaygın basın yayın kuruluşlarımızın bölge temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın basın, yayın ve halkla ilişkiler sorumluları ile iletişim koordinatörlerinin teşrifleriyle gerçekleştirilecek programa;

Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem KIZILTAŞ, Anadolu Ajansı Teyit Hattı Editörü Ömer Faruk Görçin ile Daily Sabah Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Çelik konuşmacı olarak katılacaklardır.

Konya’daki program, 04 OCAK 2023 Çarşamba günü saat 14.00’de, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. 

AdminAdmin