GÜNCEL

Yaman: ‘’ Basın, Çağdaş Demokrasilerin En Temel Unsurudur ‘’

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüyle ilgili bir mesaj yayımlayarak, basının çağdaş demokrasilerin en temel unsuru olduğunu söyledi.

Yaman: ‘’ Basın, Çağdaş Demokrasilerin En Temel Unsurudur ‘’

Bekir Yaman mesajında şunları dile getirdi: “Basın, vatandaşın gören gözü, işiten kulağı olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarındandır. Basın özgürlüğü ise gerçekleri öğrenme hakkıdır. Ve bu hak ancak gazetecilerin baskı, yönlendirme ve sansüre maruz kalmadan görevlerini yapabilmelerinden geçer. İşsiz kalma korkuları olmadan, özgürce, sadece haberin kendisini düşünerek yazdıkları, günleri yaratmak bizlerin boynumuzun borcudur. Her zaman basının emekçileri çalışan gazetecilerin yanında yer alarak, onların yaşadığı her türlü sorunun çözümüne elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayarak, çalışmalarımızı yaptığı haberlerle vatandaşımıza ve kamuoyuna duyuran tüm gazetecilere de teşekkür ediyoruz. Bizler şunu çok iyi bilmekteyiz ki, her şeye rağmen birçok yerel, ulusal, yazılı ve görsel basın çalışanı gazeteciler, bizlerin haber alma hakkına sahip çıkarak, halkın sesini duyurmak için çaba sarf etmektedir. Çok zor bir dönemden geçmemize karşın mesleğin etik ilkelerini savunmaktan geri durmayan, cesur “Gazetecilerimizin” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sansürden ve Oto sansürden uzak özgür günleri geri getireceğimize söz veriyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın emekçilerine başarılar diliyorum" dedi.

Gerçeğe ulaşmak için emek veren gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun" dedi.

Toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına önemli bir görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

AdminAdmin