GÜNCEL

Vali Vahdettin Özkan’ın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Konya Valisi Vahdettin Özkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile kutlama mesajı yayımladı.

Vali Vahdettin Özkan’ın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Vali Özkan Mesajında Şu ifadelere yer verdi ;

‘’Tarihi her daim zaferlerle dolu olan aziz milletimizin istiklal mücadelesinin bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıl gururunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiş, Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi taçlanmış, uygar yaşamın ve barışın güvencesi Cumhuriyet, İstiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseri olmuştur.

Bu ruh, bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm imkânsızlıklara rağmen bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olarak destansı bir zaferle ayrılan milletimizin egemenliğine olan en derin tutkusunun ifadesidir. Tarihine ve değerlerine bağlı, çevresindeki gelişmelere duyarlı olan milletimizin ve özellikle gençlerimizin bu eşsiz mirası en iyi şekilde muhafaza edeceğine olan inancım sonsuzdur.

Cumhuriyetimizin kurulmasında verilen şanlı mücadelenin omuzlarımıza yüklediği onurlu mesuliyetin, geçmişe olan vefa borcumuzun ve geleceğe karşı sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunun farkındayız. Bu asırlık değer, birlik ve beraberliğimizin kutsallığının muhafazasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın temsili Cumhuriyeti bize miras bırakan Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.Kuruluşunun 100. Yılında Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum’’

AdminAdmin