GÜNCEL

Vali Vahdettin Özkan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Konya Valisi Vahdettin Özkan’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı

Vali Vahdettin Özkan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Vali Vahdettin Özkan Mesajında ; 

''Milli iradenin temsil makamı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920; bağımsızlığımızın dünyaya ilan edildiği tarihtir.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla milli iradenin tecelligahı ve İstiklal Harbimizin karargâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bağımsızlığımızın sembolü olmuş, 23 Nisan günü Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilmiştir.

Dünya’da çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gelecekte bizlerin yerini alacak, kentleri, ülkeleri yönetecek, bilimin teknolojinin ışığında sevgi ve barış dolu yarınlar inşa edecek olan çocuklarımıza duyulan itimadın da bir nişanesidir.

Bu duygularla; sevginin, masumiyetin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çocuklarımıza miras bu kutsal toprakların bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.!!dedi.

AdminAdmin