GÜNCEL

Vali Vahdettin Özkan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Vali Vahdettin Özkan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Vali Özkan Mesajında:

''19 Mayıs 1919 günü; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tarihi hamlesiyle, işgal altında olan topraklarımıza hürriyet umutlarını yeşertecek tohumların atıldığı gündür.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayıp Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda yayılan Millî Mücadele ruhu; ecdadımızın gelecek nesile mirası, Milletimizin ezelden ebede hür yaşayacağının bütün dünyaya ilanıdır. Samsun’da sergilenen bu dik duruş, yurt sathında ortaya çıkan milli heyecana zemin oluşturmuş, Cumhuriyetin ilanıyla taçlanacak bu kutlu yolculuğa da kucak açmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk yeniden doğuş kabul edilen bu anlamlı günü ülkemizi emanet ettiği gençlere armağan etmiştir. 19 Mayıs; gençliğimizin, gençliğimiz ise geleceğimizin sembolü olup yarınların büyük Türkiye’si için en büyük istinat ve güç kaynağımızdır.

Bu duygular içinde; bağımsız topraklarında gelişimi ve değişimi ile müreffeh yarınlarına hazırlanan milletimize 104 yıl önce kurtuluş müjdesi veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna feda-i can eden bütün şehitlerimizi rahmet, özlem ve minnetle anıyorum. Aziz milletimizin ve genç kardeşlerimin “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.''dedi

AdminAdmin