GÜNCEL

Vali Vahdettin Özkan’ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Konya Valisi vahdettin Özkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolaysı ile Kutlama mesajı yayımladı.

Vali Vahdettin Özkan’ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Vali Özkan Mesajında : ‘’19 Eylül 1921, TBMM tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verildiği tarihi bir gündür. Tarih boyunca bağımsızlığı kendine düstur edinmiş milletimiz, her zaman vatanını savunmak adına mücadele içinde olmuştur. Şanlı tarihimiz boyunca vatanın bekasını temin ve tahkim etmiş olan bütün zaferlerimizde; Kahraman Gazilerimizin çelik gibi iradeleri ve yüksek başarıları vardır.

Geçmişte olduğu gibi bugün de karşılaştığımız her türlü zorluğun yenilmesinde şehit ve gazilerimiz en büyük güç kaynağımız olmuştur. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz, birliğimizin, vatan sevgimizin ve bağımsızlığımızın harcıdır.

Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız en büyük gurur kaynağımızdır. Onların maneviyatlarına her daim ihtiyacımız vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Eylül Gaziler Günü’nü hep birlikte idrak etmenin  onurunu yaşarken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan Şehitlerimizi, Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.’’ dedi

AdminAdmin