GÜNCEL

Vali Vahdettin Özkan’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Konya valisi Vahdettin Özkan , Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, maddi varlığının aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü nedeni ile mesaj yayımladı

Vali Vahdettin Özkan’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Vali Özkan Mesajında ;

‘’İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, maddi varlığının aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde saygı ile anıyoruz.

Atatürk; Kurtuluş savaşımızda gösterdiği üstün askerî liderliği, cesareti ve siyasi dehâsıyla dünya tarihine damgasını vurmuş, ülke işgal altındayken yaktığı bağımsızlık ateşiyle yüce milletimizi istikbal ve istiklal aşkıyla bir araya getirmiş, çizdiği istikametle de hem milletimizin hem de esaret altındaki diğer milletlerin kaderini değiştirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; savaş meydanlarında kazandığı zaferlerle büyük bir komutan aynı zamanda hayatını ülkesine ve milletine adayan büyük bir liderdir. Büyük önder Atatürk; yeni Türk Devleti’nin sağlam temelleri üzerine kalkınma ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirerek gelecek nesillere de büyük bir miras bırakmıştır. 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ derken, bilimin ışığında yol almamız gerektiğini vurgulamış, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyerek de millet iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımadığını tüm dünyaya haykırmıştır.

Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmanın gereği, gösterdiği hedefleri asla unutmamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 85. yılı dolayısıyla bizlere Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, Gazi Meclisimizin Mebuslarını ve tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.’’ dedi

AdminAdmin