EĞİTİM

Vali Vahdettin Özkan, Öğrencilerimizin Karne Heyecanına Ortak Oldu

Vali Vahdettin Özkan, 2022-20223 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesi nedeniyle, Karatay Hediye-Mehmet Ali Uzman İlkokulu’nda gerçekleştirilen Karne Dağıtım Töreni’ne katılarak öğrencilere karnelerini verdi.

Vali Vahdettin Özkan, Öğrencilerimizin Karne Heyecanına Ortak Oldu

Öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Vali Özkan, sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi. Karnelerini alan öğrencilere Vali Özkan ve beraberindeki heyet tarafından karne hediyeleri verildi.

Sınıflarda düzenlenen karne dağıtım törenlerinden sonra öğretmenler odasında öğretmenlerimizle sohbet eden ve öğretmenlerimize teşekkür eden Vali Özkan, iyi bir eğitim-öğretim yılının geride kaldığını ifade ederek bu noktada öğretmenlerimizin gayretlerinin çok belirleyici olduğunu ifade etti.

Zararlı madde kullanımıyla mücadelenin önemine değinen Vali Vahdettin Özkan: “Herkesin müşahede ettiği gibi şu anda çocuklarımızı bekleyen en büyük risk zararlı maddelerdir. Bu konuda Milli Eğitim camiamızın, okul müdürlerimizin ve tek tek sınıf öğretmenlerimizin yüksek derecedeki duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Zararlı maddelerle mücadelede en önemli rehberlerimizden biri de Zararlı Maddelerle Mücadele Eylem Planımızdır. Eskiden belli dezavantajlı semtlerde 3-5 kişinin zararlı madde ile tanıştığı ya da risk altında olduğu bilinirdi fakat şu anda gelişen teknoloji sayesinde dijital ortamda olumsuz mecralara sevk edecek bilgilere ulaşmanın kolaylığı ile birlikte maalesef her kesimin bu riske maruz kaldığını biliyoruz. Dolasıyla zararlı maddelere oluşturduğu risklerin bertarafı; hem arzı hem de talebi azaltacak nitelikli ve etkin bir mücadele gerektiriyor. Biliyoruz ki bu mücadele sadece polisiye tedbirlerle istenilen seviyede olamıyor, bu anlamda bütün eğitim camiasının da bu işin içinde öncü ve rehber olması önem arz ediyor. Ulusal düzeydeki çalışmalarda yapılan bilimsel araştırmaların niteliği, durum analizi, hedeflerin belirlenmesi ve tedbirlerle ilgili neler yapılacağı konusunda eylem planlarının altını doldurur nitelikte çalışmalar da yapılması gerekmektedir. Mücadelede etkinliği artıracak öncelikli noktalar; maddenin bilinir olması, riske maruz hedef kitlenin halk sağlığı uzmanlarının gözetim, denetim ve rehberliğinde olması ve tüm birimlerin iyi bir iletişim ve koordine içinde olmasıdır. Bu konunun temel iskelesinin de Milli Eğitim camiasınca oluşturulup  kullanılacağını biliyoruz. Tüm velilere ulaşabilecek yaygın bir altyapının olması, yönlendirme, rehberlik ve bilgi teknolojileri alanlarında sürekli gelişim halinde olmasının etkin mücadelenin yaygınlığını da sağlayacağını biliyoruz.” dedi.

Vali Özkan; “Çocuklarımız bizim en büyük sermayemiz. Kalkınma, fiziki çalışmalar, hatta eğitimin de öncesinde gelecekleri ile ilgili en büyük tehdit olan zararlı maddelerden onları uzak tutmak, çocuklarımıza yapacağımız en büyük yatırımdır. Eğitim camiamız, öğretmenlerimiz bu mücadelede çok etkin rol oynamakla birlikte, riskin öngörülerek analizinin yapılması ve ilgili kurumlara yönlendirilmesi yönünde önemli bir köprü kuruyorlar. Bu konuda STK larımız, üniversitelerimiz ve gönüllü belediyelerimize de bu musibetin def edilmesi yönünde sonuç odaklı bir şekilde iş birliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Karatay Hediye-Mehmet Ali Uzman İlkokulu’nda gerçekleştirilen törene Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra; Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Kaymakamı Yavuz Güner, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve öğretmenler katıldı.

 

AdminAdmin