EKONOMİ

Vali Vahdettin Özkan, "NEDEN Yeni Anayasa" Konulu Söyleşiye Katıldı

Vali Vahdettin Özkan; Selçuk Üniversitesi, Hukuki Araştırmalar Derneği (HU-DER) Konya Şube Başkanlığı, Selçuklu Gençlik Meclisi ve Hukuki Atılım ve Tecrübe Topluluğu paydaşlığında düzenlenen "NEDEN Yeni Anayasa" konulu söyleşiye katıldı.

Vali Vahdettin Özkan,

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Yavuz Atar’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Söyleşi öncesi bir konuşma gerçekleştiren ve her şeyin odağında insanın olduğunu vurgulayan Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Türkiye 100 Yılında İnsanın ihtiyaçlarının belirlenmesi, yaşam kalitesinin artırılması ve sürdürülebilmesi için geleceğe güvenle bakabilmek önemlidir. Tabiatıyla ekonomik, siyasi ve hukuki anlamda güvence mekanizmalarının üretilmesi ile gelecekten emin olunabilir. Bu yönüyle sivil ve özgürlükçü bir anayasa ihtiyacı toplumsal bir talebe dönüşmüştür. Hukuk güvenliği ve istikbale güvenle bakabilmek için güncel bir analiz yapıldığında; olağanüstü dönemlerin oluşturmuş olduğu kurallar, kurumlar ve düzenlemelerin bütün insanlarımızın ortak iradesiyle ne derece bağdaştığı günümüzde büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.’’ dedi.

Son 30 yıldaki değişime vurgu yapan Vali Özkan; ‘‘Ekonomik, sosyal ve hukuksal ihtiyaçlar da zamanla farklılaşıyor. Hal böyle olunca temel normatif düzenlemeleri iyileştirme yönünde bir ihtiyaç da doğuruyor. Kültürümüz, çevremiz, tarihimiz, yaşadıklarımız, bilimsel, teknolojik ve hukuki alanlardaki gelişmeler; kural ihdas ederken etkin etkileyici birer parametre olarak öne çıkmaktadır.’’ şeklinde konuştu.

Söyleşiye Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra, Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya 27. Dönem Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, HU-DER Konya Şube Başkanı Av. Levent Babacan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AdminAdmin