GÜNCEL

Vali Özkan Cumhuriyet; herkese yönetime katılma hakkı tanıyarak vatandaşlık bilincini artırmıştır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Vali Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan’ın ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kabul töreni düzenlendi. Selçuk Üniversitesi Keykubat Köşkünde’nde düzenlenen kabul töreninde masaları dolaşarak misafirlerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Vali Özkan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Vali  Özkan   Cumhuriyet; herkese yönetime katılma hakkı tanıyarak vatandaşlık bilincini artırmıştır.

 

 Vali Vahdettin Özkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi : ''29 Ekim 1923 tarihi; necip milletimizin büyük fedakârlıklarla kazandığı milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gündür.

 

Gazi milletimizin şanlı tarihinde, 29 Ekim 1923 günü, Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyetin ilanıyla; Türk Milletinin ve Devletinin mevcudiyeti ve istiklali ebedi bir hal almıştır. Cumhuriyetimizle beraber; eşitlik ve özgürlük gibi kavramlar toplumsal hayatımızda daha da kök salarak bir tutku haline gelmiştir.

Cumhuriyet; herkese yönetime katılma hakkı tanıyarak vatandaşlık bilincini artırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, Kurtuluş Savaşımızda zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş ve sönmeyecektir.

Milletimizin ve demokrasimizin değerlerine bağlı olmanın ne kadar yüksek bir şuur ve kuvvet olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.

Bugün 100. Yılını kutladığımız bu asırlık değerin milletçe haklı gururunu yaşıyoruz. Geçmişten aldığımız güç ve mücadele azmiyle, geleceğe büyük bir ümitle bakıyoruz.

Medeniyet değerlerimize bağlı, çevresindeki gelişmelere duyarlı, bilgi teknolojilerine aşina, küresel rekabet gücünü yükselten Milletimiz ve özellikle de gençlerimiz, bu eşsiz Cumhuriyet mirasını en iyi şekilde muhafaza etmektedir.

Bugün Filistin’de; İnsanların hayat hakları ve Cumhuriyet değerleri hiçe sayılarak yapılan vahşi katliamlara, maalesef Dünya seyirci kalmaktadır. Siyonist emperyalistlerin maşalarının mazlum Filistin halkına karşı uyguladıkları terörü lanetliyorum. Bütün İnsanlığı bu zulme karşı duyarlı olmaya davet ediyorum.

Vahşi Emperyalistlere karşı Büyük mücadelelerle kazanılmış Cumhuriyetin 100.Yılını kutlayacağımız bu onur ve gurur gününde; bizlere bu güzel yurdu vatan kılan ecdadımızı, kurtuluş mücadelesini Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Gazi Meclisin Mebuslarını, tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum.

Türkiye Yüzyılının Başlangıcında,

Kuruluşunun 100. Yılında Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum!''

 

AdminAdmin