GÜNCEL

Ülkücü Hareketin Kamudaki Sesi TÜRKAV 35 Yaşında

6 Mart 1989 tarihinde kurulan Milliyetçi, mukaddesatçı, milli birlik ve bütünlükten asla taviz vermeyen ülkücü bir memur kuruluşu olarak çalışmalarını sürdüren Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) kuruluşunun 35. Yıldönümü kutluyor. Konu ile ilgili yazılı açıklamalarda bulunan TÜRKAV Konya Şube Başkanı Üstün Koleri, vakfın kuruluşunun 35. Yılını kutladı.

Ülkücü Hareketin Kamudaki Sesi TÜRKAV 35 Yaşında

‘TÜRKAV KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA KAMU ÇALIŞANLARININ YANINDA’

TÜRKAV’ın kurulduğu günden bu yana, kamu çalışanlarının sorunlarını gündeme getirmek, çözüm önerileri sunmak, hak arama mücadelesi vermek, kamu yönetimine katkı sağlamak, kamu hizmetlerinin kalitesini artırmak gibi önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken Başkan Koleri, konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Bugün, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmak, milli ve manevi değerleri yaşatmak, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamak için 35 yıldır fedakarca çalışan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nın kuruluş yıl dönümüdür. Bu vesileyle, TÜRKAV'ın kurucularını, yöneticilerini, üyelerini, gönüllülerini, destekçilerini ve Türk milletinin hizmetinde olan herkesi saygıyla anıyor, tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Yüce Türk milletinin varlığını, birliğini ve bağımsızlığını ebediyete kadar yaşatma azim ve kararlılığıyla 6 Mart 1989 yılında Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in emriyle, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin maddi ve manevi katkıları ile kurulan, Türk Milliyetçiliği ve Ülkücü Hareketin Kamudaki sesi TÜRKAV'ımızın 35. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Ülkücü memurların gür sesi olan ve kısa adı TÜRKAV olan vakıf 1989 yılında, sendikal hakların elde edilemediği bir dönemde, kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki sorunlarına çözüm bulmak üzere bir vakıf olarak kurulmuştur. Vakfımız faaliyetleri içerisinde sempozyum, panel, toplantı gibi yollarla ülke genelinde kamu çalışanlarının sorunlarına dikkat çekilmesi yolunda çalışmalarla ortak bir teşkilat kültürü oluşturulmaya çalışılmıştır. Gayemizin; Lider Teşkilat Doktrin felsefesinden hareketle ve bu ilkeler doğrultusunda Ay Yıldız'a söz verdik sloganından taviz verilmeyeceği; bu duygu ve düşünceye, yüce ülküye gönül vermiş olan vakfımız ve üyelerinin yurdumuzun bölünmez bütünlüğüne birlik ve beraberliğine necip Türk Milletinin ali menfaatlerinden ve mukaddesatından asla vazgeçmeyen bir memur hareketinin yılmaz ve yıkılmaz öncüsü olduğumuzun bilinmesidir. “ ifadelerini kullandı.

‘TÜRKAV'IMIZIN 35. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN’

TÜRKAV, 35 yıllık birikim ve deneyimle, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmak, milli ve manevi değerleri yaşatmak, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamak için çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Başkan Koleri, “TÜRKAV, Türk milletinin refahı, mutluluğu, haysiyeti ve şerefi için çalışmaktadır. Kültürel faaliyetlerde bulunmakla birlikte, üyelerine çeşitli ekonomik ve sosyal yardımlarla beraber, üyelerinin mesleki bilgilerini, görgülerini, becerilerini arttırmak amacıyla çalışmalar yapıp kamunun ihtiyaç duyduğu sosyal, kültürel ve stratejik konularda araştırmalar, incelemeler yaparak veya yaptırarak, yapılan bu çalışmaları gerekirse raporlar haline getirerek kamuoyunu bilgilendirmektedir. Türk milletine ve ülkesine gönülden bağlı, vatan, millet sevgisi ve Allah korkusu olan kadroların yetişmesi ve dolayısıyla yönetim kadrolarında bulunması için çalışmalar yapmaktadır. “Devletin Asil Evlatları" olan ülkücü memurlar, var oldukları günden bu yana temsil ettikleri inanç, felsefe ve misyonla hizmet etmektedir. TÜRKAV, 35 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmak, milli ve manevi değerleri yaşatmak, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamak için çalışmaya devam edecektir. TÜRKAV, bu çalışmaları, Türk milletinin desteği, teveccühü, duası ve bereketi ile yürütecektir. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da liderimizin gösterdiği hedeflere ulaşabilmek gayesi ile azim ve inançla faaliyetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Yüce Türk Milletinin varlığını, birliğini ve bağımsızlığını ebediyete kadar yaşatma azim ve kararlılığıyla 6 Mart 1989 yılında Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in emriyle, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin maddi ve manevi katkıları ile kurulan, Türk Milliyetçiliği ve ülkücü hareketin kamudaki sesi TÜRKAV'ımızın 35. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

 

AdminAdmin