YEREL

Türksoy Ülkeleri Ortak Nasreddin Hoca Film Projesi Heyeti Akşehir'e Geldi

TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür bakanlıklarının desteklediği Nasreddin Hoca Ortak Film Projesi için Türkiye'de ön araştırma yapan Azerbaycanlı Yönetmen Vagif Mustafayev ve beraberindeki heyet, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’yı ziyaret etti.

Türksoy Ülkeleri Ortak Nasreddin Hoca Film Projesi Heyeti Akşehir'e Geldi

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür bakanlıkları tarafından desteklenen, beş farklı ülkede çekilecek Nasreddin Hoca Ortak Film Projesi kapsamında ön araştırma için Akşehir'e gelen yönetmen Vagif Mustafayev ve heyetini ağırladı.

Resim önizlemesi

Görüşmede, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler ve Akşehir'de çekimlerin gerçekleştirileceği yerlerin belirlenmesine dair detaylar ele alındı. Yönetmen Mustafayev, projenin Türk Dünyası'nın ortak sinema yapımına dönüşeceğini belirtti.

Resim önizlemesi

Başkan Akkaya ise görüşme sırasında yaptığı konuşmada; Nasreddin Hoca'nın öğretilerini ve mirasını kuşaktan kuşağa aktarmanın önemine vurgu yaparak, Hoca'nın mizah ve bilgelikle harmanlanmış hikayelerinin günümüzde de anlamlı olduğunu ifade etti. Başkan Akkaya, Nasreddin Hoca'nın değerini sadece Türkiye'de değil, Türkistan'dan Kafkasya'ya, İran'dan Mısır'a kadar geniş bir coğrafyada hissetmenin mümkün olduğunu söyledi.

Resim önizlemesi

Yönetmen Mustafayev ve heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Akkaya, Nasreddin Hoca'nın öğretileri ve mirasıyla birlikte Akşehir'in tarihi ve doğal güzelliklerini beyaz perdeye taşımanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek heyete teşekkür etti.

 

AdminAdmin