GÜNCEL

Türkiye’nin onur konuğu olduğu Dünya Hükümetler Zirvesi yarın Dubai’de başlıyor

Türkiye'nin onur konukları arasında bulunduğu "2024 Dünya Hükümetler Zirvesi" Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde yarın başlayacak.

Türkiye’nin onur konuğu olduğu Dünya Hükümetler Zirvesi yarın Dubai’de başlıyor

12-14 Şubat'ta "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" temasıyla 11'incisi düzenlenecek zirvede, dünyanın karşı karşıya kaldığı acil sorunların gölgesinde geleceğe dair fırsatlar ve zorluklar ele alınacak.

Türkiye, Katar ve Hindistan'ın onur konuğu olduğu zirveye 25'ten fazla devlet ve hükümet liderinin yanı sıra çok sayıda bakan, devlet adamı, alanında uzman katılacak.

Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Sürdürülebilirlik ve Yeni Küresel Dönüşümler" temasıyla bir konuşma yapacak. 

Zirvede ayrıca etkin hükümetler için büyüme ve gelişim sürecini güçlendirme, yapay zeka ve gelecek sınırlar, kalkınma ve gelecekteki ekonomiler için yeni vizyon, eğitimin geleceği ve yarının toplumlarının beklentileri, sürdürülebilirlik ve yeni küresel dönüşümler, şehirleşme ve küresel sağlık öncelikleri olmak üzere 6 ana temaya odaklanılacak

Konuk ülkelerin başarılı deneyimlerini ve en iyi kalkınma uygulamalarını aktaracağı zirvede küresel düzeyde gelecekteki akımlar ve değişimlerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası düzeyde işbirliğini geliştirmenin yolları tartışılacak.

AdminAdmin