GÜNCEL

Türkiye’nin En Kapsamlı Çocuk Etkinliği Şivlilik Çocuk Bayramı Başlıyor

• Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı 10 Ocak’ta başlıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 5 gün sürecek ve çeşitli etkinliklerin, söyleşilerin, müzikallerin, gösterilerin olacağı organizasyona tüm çocukları davet etti.

Türkiye’nin En Kapsamlı Çocuk Etkinliği Şivlilik Çocuk Bayramı Başlıyor

Selçuklu Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 3 ayların habercisi olan ve dünyada sadece Konya’da kutlanan “Şivlilik” geleneğini çocuklara festival havasında yaşatıyor. Çocukların gönüllerince eğleneceği Şivlilik Çocuk Bayramı’nda çocuklar için çeşitli hediyeler dağıtılacak. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Şivlilik Çocuk Bayramı 10 Ocak Çarşamba günü başlayıp 14 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek. Kendi alanında tek olan, çocukların mutluluğu için tüm detayların düşünüldüğü organizasyon 11.00-23.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak. 5 gün boyunca devam edecek olan festival programının öğlen kuşağında çocukların sevdiği çizgi film animasyon karakterlerinin müzikalleri yer alacak. Öğleden sonra ise ebeveynlere yönelik alanında uzman yazarlar tarafından çocuk gelişimi ve çocukların başarısına yönelik konferanslar verilecek.

Çocuklar gün boyu eğlenceye doyacak

Resim önizlemesi

2022 ve 2023 yıllarında rekor katılımlarla gerçekleşen programda bu yıl da etkinlik süresince Selçuklu Kongre Merkezi balo salonunda 11.00-20.00 saatleri arasında belirli periyotlarla etkilişimli dijital oyunlar, VR etkinlikler, simülatörler, fotoğraf çekme alanları, akrobatik sahne gösterileri, geleneksel oyunlar ve yarışmalar gerçekleştirilecek. Zemin kat fuaye alanında Şivlilik Çocuk Bayramı’nın her günü 11.00-20.00 saatleri arasında kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların, Konya Büyükşehir Belediyesi Genç Komek, Bilim Merkezi ve Bilgehane Atölyeleri ile Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi ve Selçuklu Belediyesi SETAP Atölyeleri’nin çocuklara yönelik faaliyetlerin gerçekleşeceği stantlar yer alacak. Yine zemin kat fuaye alanında etkinlik süresi boyunca 11.00-20.00 saatleri arasında her saat başı kum sanatı gösterisi, sokak müzisyenlerinin etkinlikleri icra edilecek. Ayrıca, sinema salonunda çocuk filmi gösterimleri yapılacak, yüz boyama alanı, 8d sinema alanı, balon dağıtım istasyonu ve özçekim köşeleri oluşturulacak. Zemin kat içerisinde etkinlik süresince tüm misafirlere hediye olarak şivlilik çantası verilecek. -1. kat fuaye alanında Selçuklu Belediyesi Sanat ve Tasarım Atölyesi, Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Sille Tabiat Okulu ve SOBE stantları yer alacak. 3-6 yaş grubu çocuklar için interaktif oyun alanı, Sahne Senin Alanında akrobatik sahne gösterileri ile geleneksel oyunlar ve yarışmalar, yüz boyama alanı, balon dağıtım istasyonu, Başkanlara Mektup Yaz (PTT) Köşesi, Filistin Kudüs Köşesi, VR oyun alanları ve selfie köşeleri oluşturulacak. -1. Kat Oda Tiyatrosu’nda ise Hacivat ve Karagöz Gölge Oyunu ile Pişekar ve Kavuklu Orta Oyunu gösterimleri düzenlenecek. Selçuklu Sanat

Resim önizlemesi

Eğitim Teknoloji Atölye Programları (SETAP) çerçevesinde faaliyet gösteren uygulamalı atölye alanlarında ise her gün 30 dakikalık periyotlar halinde resim, kağıt katlama, takı tasarımı, maske boyama, moda tasarımı, oyuncak, çini ve seramik, robot yarışı, siber güvenlik, ahşap atölye etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Başkan Pekyatırmacı: “Tüm çocuklarımızı ve değerli ailelerini Şivlilik Çocuk Bayramı’na davet ediyorum”

Resim önizlemesi

Konya’nın asırlık geleneği olan Şivliliği gelecek nesillere aktarma çabasıyla Şivlilik Çocuk Bayramı’nın bu yıl 3.’sünü Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Her yıl Recep ayının başlangıcında yaşattığımız, Şivlilik geleneğimize bu yıl da coşkulu bir şekilde devam edeceğiz. Konyamıza özgü, paylaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan bu güzel geleneği geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı çocuk festivaline dönüştürmüştük. Bu festivallerimizde yoğun katılım ile rekorlara imza atmıştık. Bu yıl da yine Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte çocuklarımız için eğlenceli bir şivlilik programı hazırladık. 10-14 Ocak tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezimizde gerçekleştireceğimiz Şivlilik Çocuk Bayramı’nda hem çocuklarımız doyasıya eğlenecek hem de büyüklerimiz, konusunda uzman çok değerli konuklarımızın konferanslarını izleme fırsatı bulacak. Tabii bu etkinliğimizde çocuklarımız için de sürpriz hediyelerimiz olacak. Müzikaller, konferanslar, animasyonlar, yarışmalar ve gün boyu sürecek etkinlikler eşliğinde ikramlar yapılacak. Tüm çocuklarımızı ve değerli ailelerini Şivlilik Çocuk Bayramı’na davet ediyorum” dedi.

Başkan Altay:” Asırlık geleneğimizi yarınlarımız olan yavrularımıza aktarmaya gayret ediyoruz”

Resim önizlemesi

Asırlardır sürdürülen bu kültürel mirasın, yarınlar olan kıymetli çocuklara aktarılması adına her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:” Selçuklu’nun Dar’ül-Mülkü Konya’mızda üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla her yıl “şivlilik” adı verilen kıymetli bir geleneğimizi çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Etkinliklerimizden biri Selçuklu Belediye’mizle birlikte düzenlediğimiz “Şivlilik Çocuk Bayramı”. Bu eşsiz geleneği yaşatmak ve bayram havasına dönüştürmek amacıyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğimizde; çocuklarımız gün içerisinde müzikaller, sahne gösterileri, atölye etkinlikleri ve teknoloji alanında eğlenirken, ebeveynlerimiz ise alanında uzman isimlerin katıldığı konferanslarda çocuk eğitimi konusunda bilgilendirilecek. Selçuklu Kongre Merkezi'nde Selçuklu Belediyemizle beraber çocuklarımız için hazırladığımız etkinliğimize, Konya'dan ve bölgelerimizden misafirlerimizi davet ediyoruz. Çocuklarımız bir taraftan çok güzel vakit geçirirken, bir taraftan da üç ayları, Regaip Kandili'ni anlama fırsatı bulacak. Geleneklerimizi yaşatmak için Konya belediyeleri olarak gayret göstermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

AdminAdmin