GÜNCEL

Türkiye’nin Diş Hekimliği Dekanları NEÜ’de Buluşacak

Bu sene 24’üncüsü düzenlenen Diş Hekimliği Dekanları Konseyi Toplantısı, 11-12 Temmuz tarihleri arasında, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde Konya’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin Diş Hekimliği Dekanları NEÜ’de Buluşacak

Konya NOVOTEL’de gerçekleştirilecek toplantıya NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Diş Hekimliği Dekanları Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Türk Diş Hekimliği Birliği Genel Başkanı Tarık İşmen, Diş Hekimliği Eğitimi Programları Akreditasyon Derneği (DEPAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cansu Alpaslan ve Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinin dekanları katılacak.

 

“Hedef, Eğitim Kalitesini Artırmaya Yardımcı Olmak”

Diş Hekimliği Dekanlar Konseyi’nin detaylarına değinen NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, “Diş hekimliği fakültelerinin sorunlarına çözümler getirmek, diş hekimliği eğitim müfredatını günümüzün gerektirdiği şekilde düzenlemek ve diş hekimliği fakülteleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

 

Diş hekimliği eğitimi programları için akreditasyon (değerlendirme ve bilgilendirme) çalışmaları yaparak Türkiye'de diş hekimliği eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak ve çözüm gerektiren konularda hızlı ve etkin bir paylaşım sağlama amacıyla faaliyet gösteren DEPAD Başkanı Prof. Dr. Alpaslan'ın, derneklerinin işleyişiyle ilgili bilgiler vererek fakülte dekanlarının konuyla alakalı sorularını cevaplayacağını belirten Dekan Prof. Dr. Tunçdemir, programda Türk Diş Hekimliği Birliği Genel Başkanı Tarık İşmen'in de diş hekimliği eğitiminde yer alması gereken ilave konular, mesleki problemler ve çözümleri hakkında bir konuşma gerçekleştireceğini ifade etti.

 

Programda ayrıca, yeni açılması önerilen doktora programları istişare edilecek ve ihtiyaç duyulan alanlarda çeşitli komisyonlar oluşturulacak.

AdminAdmin