ureticihaber.com
HV
17 MAYIS Cuma 00:30

Türkiye’nin Devlet Televizyonu, Latin Amerika ve İspanya için İspanyolca yayın yapan bir kanal başlatıyor

Türkiye'nin kamu televizyonu TRT cuma günü, Latin Amerika toplumu ve İspanya'ya yönelik, bilgi ve eğlence programlarına yer verecek olan ve böylelikle televizyonun hâlihazırda sahip olduğu İngilizce, Fransızca ve Arapça gibi diğer dillerde yayın yapan kanallara eklenen yeni İspanyolca kanalını tanıttı.

GÜNCEL
Türkiye’nin Devlet Televizyonu, Latin Amerika ve İspanya için İspanyolca yayın yapan bir kanal başlatıyor

TRT Español'un açılışı, bu cuma günü İstanbul'da kanalın yöneticilerinin, Türkiye'de akredite diplomatik temsilcilerin ve İspanyolca konuşan medya çalışanlarının katıldığı halka açık bir törenle gerçekleşti.

Lansman etkinliğinin başkanlığını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı ve konuşmasında TRT Español'un Türkiye ile Latin Amerika bölgesindeki topluluklar arasındaki "ilişkilerin artırılmasına" hizmet edeceğini belirtti.

Ona göre yeni İspanyol kanalı, TRT ailesinin, "adalet ve uluslararası hakikat için verilen küresel mücadeledeki" başka bir aracı ve "Batılı modernist anlatılara" kıyasla alternatif bir bilgi kaynağı olacak.

TRT'nin son yıllarda "uluslararası yayıncılık konusunda önemli adımlar attığını" hatırlatan Altun, "Yalnızca Batı'nın konuştuğu bir dünyada adalet olamaz" dedi.

“TRT'nin uluslararası dijital haber kanallarının takipçi sayısı, 44 milyonu aştı. İspanyolca TRT kanalımız da aynı ilgiyi görecek” diye belirtti.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da konuşmasında, Türkiye'nin "hoparlörü olmayan seslere ve halklara" hoparlör verme kararlılığını savundu.

Buna örnek olarak, İsrail'i "insanlığa karşı suç" işlemekle suçladığı ve kendi görüşüne göre "en önemli Batı medya organları tarafından gizlenen" Gazze Şeridi'ndeki durumu verdi.

TRT Español'un müdürü Kübra Solmaz, EFE'ye bu yeni kanalı açmanın amacının "22 ülkeyi ve yaklaşık 560 milyon insanı kapsayan İspanyolca konuşan geniş kitleyle bağlantı kurmak" olacağını söyledi.

Açıkladığı gibi TRT Español'un amacı "ekonomiden sanata, kültüre ve tarihe kadar kapsamlı bir yayın sunmak ve İspanyolca konuşan dünyanın sosyo-politik gerçekliğini tasvir etmek".

Merkezi İstanbul'da olacak olan yeni kanalın Washington'da daimi bir ofisi olacak, Latin Amerika bölgesinde gazeteciler bulunduracak ve bu yıl diğer ülkelerin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'da öngörülen başkanlık seçimleri gibi bölgedeki en önemli olayları haber yapmayı planlıyor.

Yeni haber kanalının tanıtıldığı halka açık etkinlik, bizzat TRT'nin İspanyolca konuşulan ülkelerin radyo yayıncılığı konusunda düzenlediği toplantıya paralel olarak gerçekleştirildi.

Bu yeni uydu sinyaliyle TRT; CNN ve RTVE gibi uluslararası televizyon istasyonlarının yanı sıra görsel-işitsel platformların da hâlihazırda mevcut olduğu bir pazarda İspanyolca olarak rekabet etmeye başlıyor.

Türk televizyon sektörü, son yıllarda özellikle Latin Amerika ve İspanya'daki televizyon kanallarında büyük beğeni toplayan pembe dizileriyle pek çok ülkedeki izleyicilerde devrim yaratmayı başardı.

AdminAdmin

YORUMLAR