GÜNCEL

TURÇEVDER Geleneksel Yemekleri Dağıtarak, Yemek Kültürünü Yaşattı

TURÇEVDER (Turgut ve Çevre Köyleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği) Yerli Mallı Haftası nedeniyle düzenlediği bir etkinlikle, Yunak’ın Kuzeren, Turgut, Hursunlu, Harunlar, Yavaşlı ve Kıllar mahallelerinde Turgut oğullarının yöresel yemeği olan Toyga ve Alaş’ı dağıtarak, yemek kültürünü yaşattılar

TURÇEVDER Geleneksel Yemekleri Dağıtarak, Yemek Kültürünü Yaşattı

Etkinlik hakkında bilgi veren TURÇEVDER Başkanı Erol Yayla, “Atalarımızın Orta Asya’dan getirdiği Turgutoğlularının yöresel yemeği olan Toyga ve Alaş’ı ilçemizin mahallelerinde halkımıza ve çocuklarımıza dağıtarak, Yerli Malı Haftasına dikkat çekmek ve yöresel yemek kültürümüzün yaşatılması için bu etkinliği düzenledik. Yunak’ta 11 tane köyümüz vardır. Yöresel yemeklerimizin gelecek nesillerimize aktarılması ve kültürümüzün yaşatılması için her sene Toyga ve Alaş festivali düzenliyoruz. İkram ettiğimiz yöresel yemeklerimize ilginin yoğun olması bizleri sevindirdi. Bu etkinliğimizi destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programa katılan Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ise yapmış olduğu açılamada şu ifadelere yer vrdi “Yerli Malı Haftası nedeniyle TURÇEVDER ilçemizin mahallerinde halkımızın yöresel yemeği olan, Alaş ve toyga ikramında bulunarak, yöresel yemek kültürünü yaşattılar. Etkinliğin Yerli Malı Haftasına denk gelmesi de anlamlı oldu. Çocuklarımızın kendi kültürlerini tanıması açısından böylesine bir etkinlik çok faydalı oldu. Kültürümüzün yaşatılması da bizleri sevindirdi. Bu güzel etkinlikten TURÇEVDER Başkanı Erol Yayla ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.”

 

AdminAdmin