GÜNCEL

TRSM Danışanlarından Muhteşem Tiyatro Gösterisi

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışan ve çalışanları sergiledikleri tiyatro gösterisi ile büyük beğeni topladılar. 3 skeçlik gösteri, komik sahneleriyle izleyicileri güldürdü.

TRSM Danışanlarından Muhteşem Tiyatro Gösterisi

Selçuklu Belediyesi Nikah Salonu’nda sergilenen ‘Güldür Güldür TRSM’ isimli tiyatro gösterisini İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, hizmet başkanları, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, TRSM’de tedavi gören danışanların yakınları ile birlikte çok sayıda sağlık çalışanı da takip etti.

Resim önizlemesi

Tiyatro gösterisi sonrası kısa bir konuşma yaparak organizasyonda emeği olan sağlık çalışanlarına ve TRSM danışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Koç, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak TRSM hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu kapsamda, TRSM için yeni bir bina kazandırılması noktasında yaklaşık 2 yıl önce girişimlere başladık. Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı, bizlerin bu çalışmalarına destek verdi ve güzel bir alanda arsa tahsisi gerçekleştirerek TRSM bina projesini hazırlattı. Projemiz tamamlandığında, daha modern ve fiziki şartları çok daha geniş bir ortamda daha güzel ekipmanlar ile TRSM danışanlarımıza hizmet edecek olmanın gururunu duyacağız, mutlu olacağız” diyerek Başkan Pekyatırmacı’ya teşekkür etti.

Resim önizlemesi

TRSM'de görevli hemşire Cennet Gezer’de kayıtlı 500 hastalarının olduğunu, bu hastaların gün içinde sosyal aktivitelere katılabilmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Sergilenen oyunun, merkezde hizmet veren bir atölye tarafından hazırlandığını aktaran Gezer, "İki hocamızın desteğiyle, halk eğitim öğretmenleriyle beraber çalışıyoruz. Onların yönettikleri, bizlerin de destek vererek şekillendirdiği bir performans ortaya çıktı" dedi.

Resim önizlemesi

Merkezdeki hastaların, toplum içinde var olabilmeleri için mücadele ettiklerini vurgulayan Gezer, "Onları topluma daha iyi adapte edebilmek ve 'Bizler de sizler gibi her alanda varız.' diyebilmeleri için yaptığımız bir etkinlik. Devamının geleceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

 

 

AdminAdmin