YEREL

TÖMER’DEN Akşehir Gezisi

Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ (TÖMER)’ den 65 öğrenci 64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında ve Akşehir Belediyesi’nin de katkıları ile Akşehir’de bir gezi yaptı.

TÖMER’DEN Akşehir Gezisi

Üniversiteli gençleri Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü (SÜNHAM) Dr. Öğr. Üyesi Kadir Öztaş ve Tömer Müdür yardımcısı Doç. Dr .Recep Durgun eşlik etti. İlk olarak Nasreddin Hoca Türbesi’ne ziyaret edilip dua edildi.

Resim önizlemesi

Nasreddin Hoca Türbesinde Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir’in tarihi eserleri, kültürel değerleri, Nasreddin Hoca’sı ve birçok yönüyle gerçekten görülmesi gereken kültür ve sanat şehri olduğunu ve Akşehir’in gizli kalmış turizm potansiyelini ortaya çıkarabilmek içinse çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Resim önizlemesi

 

Başkan Akkaya; öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ (TÖMER)’ den gelen 65 öğrenci; Gülmece Parkı, Arasta, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Tarihi Ermeni Kilisesi, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni, tarihi Akşehir Evleri’nin bulunduğu sokakları, Batı Cephesi Karargâhı Müzesi’ni ziyaret edip Akşehir tarihi ve Akşehir hakkında aldılar.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesiResim önizlemesi

AdminAdmin