GÜNCEL

SÜ’ye Kosova Priştine Üniversitesinden Ziyaret

Kosova Priştine Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İslam Hasani, Kosova İslam Birliği Başimamı Vedat Sahiti ve beraberindeki heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

SÜ’ye Kosova Priştine Üniversitesinden Ziyaret

Kosova Priştine Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İslam Hasani, Kosova İslam Birliği Başimamı Vedat Sahiti, Kosova İslam Birliği Kültür ve Basın Müdürü Ramadan Shkodra, Kosova İslam Birliği Yayın Müdürü Nuhi Simnica, Kosova İslam Birliği Özel Kalemi Besir Neziri, Türkiye Priştine Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Sekreteri Zymer Ramadani, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ile birlikte Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

 

“İLÇELERDE EN FAZLA OKULU OLAN ÜNİVERSİTEYİZ”

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “1975 yılında kurulan Selçuk Üniversitesinin bünyesinde 23 fakülte, 23 meslek yüksekokulu, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 53 araştırma ve uygulama merkezi bulunuyor. İlçelerde en fazla okulu olan Üniversiteyiz. İslami İlimler Fakültesi, yeni ve büyüyen bir Fakültemiz. İslami İlimler Fakülteleri arasında çok yüksek puanlı öğrenciler alıyoruz.” diye konuştu.  

 

“KOSOVA’DA SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN VARLIĞINI GÖRMEK ÖNEMLİ”

 

Kosova Priştine Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İslam Hasani ise “Selçuk Üniversitesi gibi gelişmiş bir üniversitede olmaktan gurur duyuyoruz. Selçuk Üniversitesini yakından görmek, tecrübelerinden yararlanmak istedik. Kosova’da Selçuk Üniversitesinin varlığını görmek bizim için önemli.” dedi.  

AdminAdmin