YEREL

Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam - Yaşayan Topraklar Projesi’nin paydaşları Rektör Aksoy’u ziyaret etti

Selçuk Üniversitesinin paydaşları arasında yer aldığı, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinatörlüğünde “Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam - Yaşayan Topraklar Projesi’nin paydaş üyeleri, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam - Yaşayan Topraklar Projesi’nin paydaşları Rektör Aksoy’u ziyaret etti

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Üniversitenin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek bünyelerinde yaklaşık 70 bin öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Selçuk Üniversitesine ilişkin genel bilgiler veren Prof. Dr. Aksoy, Üniversite olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da açıklamada bulundu. Prof. Dr. Aksoy, iklim değişikliği ve tarım alanlarında ortak proje geliştirmenin önemini anlattı.

Ziyarette iklim değişikliği ve tarım konusunda bilgi alışverişinin önemi belirtildi.

Senato salonunda gerçekleştirilen ziyarete Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı İbrahim Töke, Ülkü Günhan, Fatih Köse, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kahraman, Konya – Karaman Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Seyit Mehmet Dağ katıldı.

Proje kapsamında yurt dışından gelen konuklar arasında ise Almanya’dan DEULA Nienburg GmbH Tarımsal Eğitim Merkezinden Ziraat Mühendisi Rolf Sieling, Belçika’dan Avrupa Koruyucu Tarım Federasyonu ziraat mühendisleri Julio Roman Vazquez, Miguel Angel Repullo Ruiberriz de Torres, İtalya’dan Legacoop Kooperatifi Yöneticisi Enzo Manni ile Kooperatif Avukatı Michele Manni, İspanya’dan Cordoba Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emilio J. Gonzalez Sanchez ve Cordoba Üniversitesi Ziraat Mühendisi Antonio Manuel Conde Lopez yer aldı.

Üç yıldır süren ve Selçuk Üniversitesi dahil 8 paydaşın bulunduğu proje, 30 Kasım 2022’de sona erecek. Proje ekibinde Türkiye’den Selçuk Üniversitesi, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği çalışmalar gerçekleştiriyor. Çalışma ekibinde İspanya’dan Cordoba Üniversitesi, Almanya’dan DEULA Nienburg GmbH Tarımsal Eğitim Merkezi, Belçika’dan Avrupa Koruyucu Tarım Federasyonu ile İtalya’dan Legacoop Kooperatifi de yer alıyor.

Sürdürülebilir tarımla ilgili başarılı çalışmalara sahip ülkeler arasında iş birliği ağı oluşturulması, yeni fikirleri ve yöntemleri paylaşarak iyi uygulamaların değişiminin ve yaygınlaşmasının hedeflendiği projede, ulusötesi düzeyde faaliyet göstererek tüm ortakların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, sektördeki teknik personel ve çiftçilerin mesleki gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

AdminAdmin