GÜNCEL

Suat Emre, “Konya’nın Katma Değerini Artırıyoruz”

Karapınar İş İnsanları ve Bürokratları Derneği (KARBİAD), Cezayir Tarımcılar Federasyonu Başkanlığı (CIPA) ortaklığı ile Konya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. KARBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Emre, “Konya’mızın ve Türkiye’mizin katma değerini artırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Suat Emre, “Konya’nın Katma Değerini Artırıyoruz”

Karapınar İş İnsanları ve Bürokratları Derneği (KARBİAD), Cezayir Tarımcılar Federasyonu Başkanlığı (CIPA) ortaklığı ile Konya’da bir dizi etkinlikler ve ziyaretler için KARBİAD ve CIPA ortaklığında Cezayirli iş insanları Konya’ya getirildi. Etkinliklerin Karapınar’da olan kısmında heyete Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ziraat Odası Başkanı, Durmuş Öner, Karapınar Sanayi Odası Başkanı Mustafa Söz, Karapınar Borsa Başkanı Ahmet Ulusoy, CIPA Başkanı Harun Muhammed, KARBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Emre eşlik etti.

“KISA SÜREDE ÇOK İŞLER BAŞARDIK”

Etkinlik kapsamında konuşan KARBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Emre, “Biz Karapınarlı iş insanları olarak çıktığımız bu yolda kısa sürede çok işler başardık biz KARBİAD olarak yurt dışı temaslarımız ile Cezayirli iş insanlarını Konya’ya getirdik. Tabi bu süreçte sadece KARBİAD tanınsın demiyoruz biz aynı zamanda Konya’mızın ve Türkiye’mizin sanayide geldiği noktayı yapılan atılımları da Cezayirli İş İnsanlarına gösteriyoruz onlara örnek olmasını diliyoruz. Konya’mızın ve Türkiye’mizin katma değerini artırmaya devam ediyoruz. Tabi ilk gün Konya’mızda çok değerli iş insanları ile temasta bulunduk, ikinci gün ise Karapınar’da, Karapınarlı firmalar ile üretim yerleri ile temaslarımız oldu KAR-YEM, Oruç Karasör, Gökçan Flake tesisi ve Anka Süt hem Cezayirli İş İnsanlarına tanıtıldı hem de onların bilgi ve birikimi yol göstermesi amacı ile sunumu yapıldı. Üçüncü günde yine Konya’da değerli Karapınarlı iş insanlarımızın Konya’daki tesislerini gezdik tanıttık ve programın son halini şekillendirdik. Aynı zamanda Konya’mızın güzelliklerini de heyetimize anlatıyoruz sadece ticaret yapmıyoruz, Konya’mızı ve Konya’mızın güzelliklerini de Cezayirli iş insanlarına gösterdik bu noktada Mevlana Hazretlerine bir ziyaret gerçekleştirdik akşamda sema gösterisi ile ruhumuzu dinlendirdik üç günlük bu süreçte yorulmuştuk sema gösterisi ile dinlenmiş olduk.” dedi.

“MİSAFİRPERVERLİĞİNİZ İLE BİR KERE DAHA GÖRDÜK Kİ BİZLER DOSTUZ”

CIPA Başkanı Harun Muhammed Türkiye ve Cezayir arasında ki ikili ilişiklere değinirken, “Öncelikle ev sahipliğiniz için teşekkür ederim. İlginize teşekkür ederim. Burada önemli görüşmeler yapma fırsatımız oldu. Güzel bağlantılarımız oldu. Türkiye'nin bir konumu bir önemi var ve tüm ülkeler tarafından bu bilinir. Cezayir ve Türkiye arasında ki iş birliğinin de başka bir örnek ve ikili birliğinin örneği var mı? Yok, düşünmemiz gereken güzel fikirler var. Biz Cezayir ve Türk şehri arasında aslında bu işin kardeşiyiz. Şimdi Cezayir'de Karapınar'a benzer bir şehrimiz var, aynı faaliyetlerde bulunan tarım üzerine bir şehir Karapınar gibi yapmak istiyoruz böyle bir düşüncemiz var. Biz bugün ziyaretlerimizde sizin misafirperverliğiniz ile bir kere daha gördük ki bizler dostuz. Cezayir’e gittiğimizde vereceğimiz rapor ile hem KARBİAD hem de Karapınar’ın Cezayir ile olan ticaret anlaşmalarında kolay vize talep edeceğiz inşallah ticaretimiz giderek büyüyecek.” ifadelerine yer verdi.

“TİCARETİMİZ DAHA DA BÜYÜK İŞLERE GEBE OLACAK”

KAR-YEM’de Cezayirli heyeti misafir eden Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, “Değerli misafirlerimiz, değerli heyet hepiniz Karapınar’ımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Cezayir biliyorsunuz bizim bir dost ülkemiz. Aynı dinden olduğumuz, beraber kültürümüzün olduğu yer Osmanlı döneminden beri dostça yaşadığımız bir ülkemiz son dönemlerde ticari ilişkilerimizin gelişmesi bize çok büyük bir memnuniyet verir. Konya ili bildiğiniz gibi tarım hayvancılık ve sanayide gelişen bir ilimiz. Karapınar İlçemizde şu anda bulunduğumuz ilçe tarım, hayvancılık ve enerjide söz sahibi olan bir ilçemizdir. Bu ziyarette de gördüğünüz gibi ilçemiz tarım, hayvancılık ve enerjiyle uğraşıyor ve bilhassa tarım ve hayvancılıkta çok büyük projeler yürüten büyük hayvancılık ve tarım yapan bir ilçemiz Ben inanıyorum ki gıdanın temelini oluşturan tarım ve hayvancılıkta ve iş makinası tarım makinaları hususunda gerçekten çok büyük bir ticari karşılığı olan bir ilçemiz. Umuyorum ki tarım ve hayvancılıkta inşallah karşılıklı ticari ilişkilerimiz büyüyerek devam edecek birlikte inşallah ticaretimiz daha da büyük işlere gebe olacak.” şeklinde konuştu.

“BİZİM KAPILARIMIZ SİZE SONUNA KADAR AÇIK”

Türkiye ve Cezayir arasında ki ikili ilişiklere değinen Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, “Gerçekten bizler açısından memnuniyet verici. Yani hepinizin bildiği üzere Cezayir ile Türkiye arasında çok güzel ilişkilerimiz var geçmiş tarihten beri devam ediyor yani 2006 yılında bizim ülkemizle Cezayir'in iş birliği ve dostluk anlaşması var ittifakı belki takip etmişsinizdir. 2022 yılında da sizin cumhurbaşkanınız, cumhurbaşkanı düzeyinde uzun bir zaman sonra Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bizim Cumhurbaşkanımız 2022 yılında yapmış olduğu bu ağırlamada Cezayir ile Türkiye'nin ilişkilerini en üst noktaya çıkarma vaadinde bulundu. Bu yönüyle baktığımızda hem tarihi kökenler itibariyle eskiye dayalı bir ilişkimiz var. Hem de mevcut dönemde mevcut siyasi iktidarımızın Cezayir'iyle ilişkilerini en üst noktaya çıkarma gibi bir vaadi var. Biz de bu vesile sizleri şu anda Karapınar'da ağırlıyoruz. Netice Karapınar’ımız Türkiye'nin genelinde tarım, hayvancılık ve enerji alanında çok önemli bir ilçe. Karapınar’a yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da geldi. Avrupa'nın en büyük güneş enerji santralini Karapınar'da açtık. Elektrik, enerjisi ve aynı şekilde tarım ve hayvancılıkta da Karapınar Türkiye'nin örnek bir ilçesi. Biz de bu yönüyle sizlerle beraber yatırımcılarımızla beraber sizleri burada hizmet etmekten, sizleri ağırlamaktan ve sizlerin buraya yatırımlarınızı yapmanızdan çok memnun olduk. Şimdi özellikle bilmenizi ve gittiğinizde Cezayir'de söylemenizi isterim grubumuzda yoğun bir iş birliği ve dostluk var, büyük bir kültürel birlik var. Bu yönüyle baktığımızda aslında iki ülke gerçek anlamda bu işin farkına ve birbirini her türlü yatırımcılar bazında desteklemeli. Bizim kapılarımız size sonuna kadar açık yani Türkiye olarak biz Cezayir'den gelecek her türlü yatırımı kesinlikle her zaman destek veriyoruz. Ben bu vesileyle tekrardan sizlere buraya yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki bu ziyaretiniz yatırımlarla buluşacaktır.” dedi.

CEZAYİR HEYETİNDEN TÜMOSAN’A ZİYARET

Karapınar İş İnsanları ve Bürokratları Derneği (KARBİAD), Cezayir Tarımcılar Federasyonu Başkanlığı (CIPA) ortaklığı ile Konya’da bir dizi etkinlikler ve ziyaretler için KARBİAD ve CIPA ortaklığında Cezayirli iş insanları Konya’ya getirilerek firma ve kurum ziyaretleri gerçekleştirildi. Programın son gününde iki heyetler arasında çalıştay ve görüşmeler yapılarak iki ülke arasında iş birliği ve ortak çalışma yönünde görüş alışverişi yapıldı. Çalıştay sonrası KARBİAD ve CIPA heyeti motor ve traktör üretimi yaparak ülke tarımına ve ekonomisine katkı sağlayan TÜMOSAN Fabrikası ziyaret edilerek yetkililerde bilgi aldı. Daha sonra fabrikayı gezen heyet geziden memnun kalarak yetkililere teşekkür etti.

AdminAdmin