EĞİTİM

SÜ Tıp Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti.

SÜ Tıp Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay ve akademisyenler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Vizyonumuz; eğitim ve öğretim elemanlarının kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayan, öğrencilerine bilimsel bakış açısı kazandıran, çok yönlü hekimlerin yetişmesini sağlayan lider bir tıp fakültesi olmak. Bilgiyi en doğru şekilde kullanan ve yeni bilgi üretebilen, çağdaş, dinamik, ulusal ve uluslararası merkezlerle iş birliği yapabilen bir bilim merkezi olmak. Misyonumuz ise mesleki bilgi ve beceri donanımı tam, etik değerlere saygılı, alanında yetkin, etkin iletişim becerilerine sahip, insanlığa hizmet ilkesini benimseyen, akılcı ve yenilikçi düşünen, sosyal, kendini geliştirebilen hekimler yetiştirmek, Öğrencilerine eğitimin her alanında etkin bilgi ve yetkinlik kazandırabilen yenilikçi, ekip ruhuna sahip ve özgün, bilimsel araştırma yapabilen akademisyenlerin yetişmesine olanak sağlayan bir tıp fakültesi olmak.” dedi.

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIKTA HER ZAMAN ÖNCÜ OLDU”

Salgın döneminde en ön cephede doktorların mücadele ettiğini vurgulayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Selçuk Üniversitesi olarak bizler de bu mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Üniversitemiz, sağlıkla ilgili çalışmalarda her zaman öncü oldu ve öncü olmaya devam edecek. Üniversitemizi daha iyi yerlere taşımak için gayret ediyoruz. Bilimsel araştırma projelerine verilen desteklerde 30 milyona liraya ulaştık.Tıp Fakültesi Hastanesi Mehmet Emin Bakdemir Serebral Palsi Ünitesinin ruhsatlandırılması, Faz Merkezi, Gen Tedavi Merkezi, Simülasyon Merkezinin açılması gibi birçok adım atıldı.” diye konuştu.

“EĞİTİM STANDARTLARINI YÜKSELTİYORUZ”

Bilimsel çalışmaların göz ardı edilemeyeceğini belirten Prof. Dr. Aksoy, “Selçuk Üniversitesi tarihinde ilkleri yaşatıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizdeki eğitim standartlarını yükseltiyoruz. Uygulama alanlarını artırıyoruz. Modern uygulama yöntemleri ortaya çıkartıyoruz. Projelere, uluslararasılaşmaya önem veriyoruz. Biz bu neslin geleceğine, çocukların hayallerine yatırım yapıyoruz. Öğrencilerimiz için Tıp Fakültesinde, Ziraat Fakültesinde, Veteriner Fakültesinde, Diş Hekimliği Fakültesinde, Fen Fakültesinde, İlahiyat Fakültesinde uygulama alanları oluşturuldu. Selçuk Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin parmakla gösterilmesini istiyoruz. Akademisyenlerimiz veri tabanlarına rahatlıkla ulaşabilsin istiyoruz. Modern, dijital dokunuşlarla, mobil uygulamalarla Üniversitemizin alt yapısını modernize ediyoruz, dönüştürüyoruz. Üniversitemiz, 10 yıl içinde parmakla gösterilen bir üniversite olacak. Selçuk Üniversitesi, milli ve manevi değerlerle birlikte Anadolu mayasının çalındığı bu topraklardan evlatlarını yetiştirecek.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Tıp Fakültesindeki Doç. Dr. Murat Öncel Kütüphanesini de ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Selçuk Tıp/Kapsül Teknoloji Laboratuvarı hakkında da bilgi aldı.

 

AdminAdmin