EĞİTİM

SÜ Fen Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesinin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti. Programda yılın projesi, yılın en başarılı öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarına ödülleri de takdim edildi.

SÜ Fen Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Fen Fakültesinin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı.

 

Türkiye’de istisnai bir konuma sahip olan Fen Fakültesinin ortaya koyduğu başarıların çok kıymetli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Temel bilimlerle birlikte yükselen Üniversitenin, bundan sonraki süreçte geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğine inanıyoruz. Böyle bir Fakülteye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Akademisyenlerimiz, projeleriyle uluslararası alanda da başarılar elde etti. Akademisyenlerimizin; bilimsel çalışmalara, uluslararası projelere, üniversiteyi üniversite yapan ilmin ve bilimin tartışıldığı ortamlarda yer alma yarışı içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu akademik kadro bizleri daha güçlü kılıyor. Uluslararası çalışmalarda daha fazla akademisyenimizin yer almasına vesile oluyor.” dedi.

 

“HEDEFİMİZ, SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN İSMİNİN YÜKSELMESİ”

Türkiye’de kendini ispatlamış, çalışmaları uluslararası arenada kabul gören bir üniversite hayal ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “İlme değer veren her türlü çalışmanın Selçuk Üniversitesini başarıya götüreceğine inanıyoruz. Öğrencileri çok daha iyi yetiştirmeliyiz. Gelecek nesilleri güçlü bir şekilde yetiştirebilmek için akademisyenlerimiz kendisini güncellemeli. Zamanımızı bilimsel çalışmalara, akademik tartışmalara ayırmalıyız. Selçuk Üniversitesi olarak genç nesillere, farklı bakış açılarına sahip olan akademisyenlere ihtiyacımız var. Farklı bakış açıları tehdit değil, bizi biz yapan değerlerdir. Üniversitenin hukukunu koruyoruz. Hedefimiz, Selçuk Üniversitenin isminin yükselmesi. Biz bayrağı gençlerimize emanet edeceğiz. Onların iyi yetişmesi akademisyenlerin elinde.” diye konuştu.

 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı’nın, yürütülen çalışmalar ile ilgili yaptığı sunumun ardından bir önceki yıla ait proje, patent, yayın sayısı, atıf sayısı ve en yüksek etki faktörleri göz önüne alınarak yapılan puanlamaya göre her bir bölüm için bir öğretim üyesi ve bir öğretim elemanına ödülleri verildi. Yılın projesi, yılın en başarılı öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarına ödülleri; Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı tarafından takdim edildi.

 

AdminAdmin