SAĞLIK

SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde CAD–CAM Laboratuvarı açıldı

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde CAD (Computer Aid Desing) CAM (Computer Aid Manufacturing) Laboratuvarının açılışı Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde CAD–CAM Laboratuvarı açıldı

Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen CAD–CAM Laboratuvarının açılış programına; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Prof. Dr. Emrullah Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, Genel Sekreter Yardımcısı Hizmet Özdemir, dekan yardımcıları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Resim önizlemesi

 

Laboratuvar cihazları hakkında bilgi veren SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yöndem, diş tedavisinde kullanılan protezlerin CAD–CAM cihazlarıyla bilgisayar destekli olarak tasarımını ve imalatını gerçekleştirebileceklerini söyledi. Prof. Dr. Yöndem, “CADCAM cihazlarıyla hiç el değmeden hastanın önce ağız taraması yapılarak veriler dijital ortama aktarılıyor, ardından bilgisayarda çizimle hastanın ağız yapısına uygun şekilde protezleri sanal ortamda tasarlanıyor. Bu sistemin kullanılmasıyla protez tedavileri en kaliteli şekilde ve kısa sürede gerçekleştiriliyor.” dedi.

Resim önizlemesi

CADCAM teknolojisinin büyük kolaylık sağladığını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Bu sistemler sayesinde uygulama noktasında yapılan taramalar ve aktarımlarla her şey dijital ortamda görülerek hasta tedavisi rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Böylece işlem noktasında hata payı azalıyor, bu da kaliteyi ortaya çıkarırken zamandan da tasarruf etmeyi sağlıyor. Bütün bunların yanında da en önemlisi hasta mağduriyetinin önüne geçiliyor. Laboratuvarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

CADCAM Laboratuvarının açılışının ardından Rektör Prof. Dr. Aksoy, kullanılan cihazları inceledi.

AdminAdmin