GÜNCEL

SÜ, Depremzedeler İçin Mevlana Müzesi Gezisi Düzenledi

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü tarafından “Yaşlılara Saygı Haftası” dolayısıyla KYK öğrenci yurtlarında kalan depremzedeler için Mevlana Müzesi gezisi düzenlendi.

SÜ, Depremzedeler İçin Mevlana Müzesi Gezisi Düzenledi

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Şemsi Tebrizi KYK Kız Öğrenci Yurdu ve Sadreddin Konevi KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan depremzedeler için Mevlana Müzesi gezisi etkinliği organize etti.

 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Ülkemiz, merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın felaketi deprem nedeniyle zor günler geçiriyor. Fakat biz ülke olarak, millet olarak, devlet olarak tek yürek olduk ve yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara sabır diliyorum. Hepimize geçmiş olsun.  Yaşlılarımız, tecrübeleri ve bilgi birikimiyle geleceğimize ışık tutan, geçmişi yaşatarak milli kültür ve değerlerimizi yarınlara aktaran toplumsal hafızamızdır. Milletimiz, bugünlere gelmemizde çok büyük emekleri olan büyüklerimize saygı ve sevgiyle yaklaşmayı sağlayan bir kültürün temsilcisi oldu. Büyüklere gösterilen minnet duyguları ve ihtimam, toplumumuzda varlığını her zaman hissettiriyor. Yaşlı insanlarımızın itibar, güven ve huzur içinde yaşam sürmeleri için sağlanan her türlü imkan, ömrünün büyük bir kısmını ülkesine hizmetle geçiren büyüklerimize duyduğumuz minnetin ifadesidir. Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a,  Rektör Yardımcılarımıza, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

AdminAdmin