EĞİTİM

STEM’in İlk Yurt Dışı Toplantısı Gerçekleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ‘Innovative Model of Learning STEM in Secondary Schools’ başlıklı Avrupa Birliği projesinin ilk yurt dışı toplantısı Almanya’nın Paderborn şehrinde düzenlendi.

STEM’in İlk Yurt Dışı Toplantısı Gerçekleştirildi

Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) koordinatörlüğünde yürütülen ‘Innovative Model of Learning STEM in Secondary Schools’ projesinin ilk yurt dışı toplantısı Almanya’nın Paderborn şehrinde gerçekleştirildi.

Resim önizlemesi

Paderborn Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, NEÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu, Doç. Dr. Şemseddin Gündüz, Doç. Dr. Yakup Yılmaz ve Öğr. Gör. Dr. Hayriye Ulaş Taraf katıldı. Toplantıda Paderborn Üniversitesi ile NEÜ arasında gerçekleştirilecek ikili işbirlikleri üzerine istişarelerde de bulunuldu.

Resim önizlemesi

STEM Nedir?

STEM; Bilim (Science), teknoloji (Technology), mühendislik (Engineering) ve matematikten (Mathematics) oluşan, dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımıdır. STEM, bu dört disiplini bir araya getiren ve problemleri çözmek için gerçek dünyadan öğretim yöntemleri sunan ve disiplinler arası programa entegre eden bir öğretim felsefesidir. Öğrencileri bu alanlardan herhangi birinde eğitmek yerine, STEM eğitimi, öğrencilerin bir kariyere sahip olmaları ve gerçek dünya uygulamalarını göz önünde bulundurmaları ve daha donanımlı olmaları için bu dört disiplini uygulamalı bir yaklaşımla birleştirir. STEM Eğitimi, sınıfta proje tabanlı öğrenmeye odaklanır. Gerçek zamanlı uygulamalar ve öğrenme deneyimleri sunar. Öğrenciler, STEM’ in çeşitli alanlarını, sınıf içinde ve çevrelerindeki dünya arasında bir bağlantı kurmalarına yardımcı olacak şekilde uygularlar.

 

AdminAdmin